Semakin Berani: Wanita Rohingya Ketuk Pintu Rumah Orang Minta Duit

Sebaran :

Semakin Berani: Wanita Rohingya Ketuk Pintu Rumah Orang Minta Duit

Belum habis kisah tentang seorang kanak-kanak Rohingya yang bertindak kasar kepada pengguna jalan raya semasa meminta sedekah.

Kini, tular sebuah video yang memaparkan dua orang wanita yang juga warga Rohingya bertindak memasuki kawasan rumah orang awam sesuka hati dan mengetuk pintu rumah untuk meminta sedekah.

Menerusi perkongsian seorang pengguna TikTok, dia berjaya merakam aksi wanita itu yang menunggu di depan pintu rumahnya telah mendapat perhatian orang ramai yang rata-rata mengecam tindakan golongan tersebut.Ada dua orang yang datang, seorang terlindung di sebalik baju yang tergantung.

Difahamkan, kejadian berlaku di Batu Buruk, Terengganu dan rumah itu tiada pagar, hanya di tepi jalan dan pintu rumah tidak akan menampakkan orang yang berada di dalam rumah.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut tidak ketinggalan memberi pelbagai reaksi terhadap tindakan wanita Rohingya tersebut.

“Semakin berani mereka, ini disebabkan kita beri sangat muka kepada mereka tinggal di Malaysia” tulis seorang netizen.“Kalau saya, terus hubungi pihak polis dan ikut jejak mereka kemana, geram betul saya dengan golongan ni” tulis seorang lagi pengguna TikTok.

Semakin Berani: Wanita Rohingya Ketuk Pintu Rumah Orang Minta Duit


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a
Ada apa dengan 11 Mac, 19 April dan 17 September?

Pelakon Indonesia, Cassandra Angelie kantoi melacur


Sebaran :

Leave a Reply

Your email address will not be published.