Jerman keluarkan tiket bas, tren boleh dimakan

Sebaran :

Jerman keluarkan tiket bas, tren boleh dimakan

BERLIN: Pengendali pengangkutan awam Jerman, BVG memperkenalkan pendekatan unik untuk menggalakkan lebih ramai penduduk menggunakan perkhidmatan itu bagi mengurangkan kesesakan lalu lintas di bandar raya ini.

Pengguna pengangkutan awam di Berlin kini berpeluang membeli tiket boleh dimakan yang diperbuat daripada minyak pokok rami.

Daun pokok rami dikatakan boleh memberi kesan tenang kepada penggunanya, namun ia tidak mempunyai komponen seperti ganja yang mengkhayalkan.Jurucakap BVG, Jannes Schwentu berkata, tiket boleh dimakan itu berfungsi untuk ‘mengurangkan tekanan pengguna pengangkutan awam’ ketika mereka menaiki perkhidmatan tersebut, sama ada untuk ke tempat kerja, mahu pun beriadah.

“Seperti yang kita tahu, keadaan menjelang perayaan Krismas merupakan waktu paling sibuk, menyaksikan perkhidmatan tren dan bas sentiasa penuh.

“Sehubungan itu, kami mendapat idea untuk mengurangkan tekanan itu dengan menghasilkan tiket boleh dimakan yang dapat memberi kesan melegakan,” katanya.

Tiket itu mula dijual semalam dengan harga 8.80 euro (RM42) dan boleh digunakan dalam tempoh 24 jam.Pengguna hanya boleh makan tiket tersebut selepas mereka tiba ke destinasi masing-masing. Utusan

Jerman keluarkan tiket bas, tren boleh dimakan


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a
Haris tegur Neelofa ‘headbanging’ masa dengar muzik

Pembida Harta Sajat Larikan Diri Rupa-Rupanya PA Aliff Syukri?


Sebaran :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *