Muhyiddin koyak sampai kena maki Shahrir

Muhyiddin koyak sampai kena maki Shahrir

Penasihat Komunikasi Barisan Nasional (BN), Isham Jalil menganggap Tan Sri Muhyiddin Yassin “koyak rabak” berikutan tindakannya yang menganggap veteran UMNO, Tan Sri Shahrir Samad sebagai seorang bodoh.

Beliau berkata, tidak wajar seorang pemimpin parti berkata demikian malah BN sendiri tidak pernah berkempen sepanjang Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dengan mencaci parti lawan menggunakan kata-kata kesat.

Disebabkan itu Isham terpaksa memberikan pesanan terhadap pemimpin Perikatan Nasional (PN) itu.

“Macam saya dalam politik, saya tak pernah attack orang personal…saya selalu attack mengenai keputusan dan dasar dia.

“Personal attack saya tak buat sebab saya nak bawa politik Malaysia itu ke arah politik yang lain iaitu ke arah politik dasar, politik rasional.

“Saya tahu politik ini tak selalunya rasional tapi kalau boleh kita menuju ke arah politik yang sihat…kenapa kita berpolitik sebab nak tentukan dasar yang akan menentukan nasib kita dan anak-anak kita.

“Kenapa dulu kita susah sangat nak mohon moratorium untuk dapatan i-Citra sebab kita tak cukup kerusi…sekarang kita berpoitik untuk dapatkan dasar untuk rakyat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bagaimanapun beliau berkata, politik yang bersifatkan fitnah dan caci maki sebagaimana pernah dilakukan Pakatan Harapan dahulu biarlah diteruskan oleh parti lawan agar rakyat dapat menilainya sendiri.

Namun katanya, BN tidak akan membiarkan perkara itu berlaku sebaliknya, ia akan ditentang mengikut kaedah-kaedah tertentu.

Semalam, Muhyiddin yang juga bekas perdana menteri mengganggap Shahrir bukan sahaja berniat jahat namun tidak berakal.

Ahli Parlimen Pagoh itu turut menyifatkan Shahrir sebagai ‘bodoh dan tidak bertanggungjawab’ apabila mencabar partinya untuk menumbangkan kerajaan Johor seperti yang berlaku di Melaka.

Menurut Muhyiddin, beliau tidak akan bertindak bodoh seperti segelintir pemimpin UMNO yang sanggup menarik sokongan terhadap kerajaan sendiri dan akhirnya menyebabkan berlaku PRN ketika Covid-19 sedang menular. MG

Muhyiddin koyak sampai kena maki Shahrir


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU

Siakap kayangan, usahawan nyaris terkena

Restoran siakap kayangan ada 4 hari lagi jawab notis

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker