Senarai lokasi terjejas Covid-19 (8 Okt)

Dalam beberapa hari terakhir ini, pelbagai lokasi, termasuk sekolah, universiti, pusat beli-belah, bank, pejabat dan kediaman dilaporkan mempunyai kes Covid-19.

Berikut adalah lokasi yang disahkan yang dilaporkan terjejas hari ini.

Bagaimanapun, senarai ini tidak termasuk lokasi yang ditutup sementara menunggu keputusan ujian swab pada individu yang sedang dalam siasatan.

Lokasi yang terlibat telah dinyahkuman.Sekolah

SK Mempagar
Beberapa pengundi di daerah Beaufort, yang keluar mengundi semasa pilihan raya Sabah pada 26 September, diuji positif.

Pejabat Kesihatan Beaufort menggesa mereka yang menggunakan saluran mengundi tiga dan empat, iaitu pengundi yang mengundi dari jam 3 hingga 5 petang, untuk mengirim pesanan teks ke 019 6056704 dengan nama penuh, nombor IC, nombor telefon untuk dihubungi dan waktu mereka membuang undi.

SMK Seri Kembangan
Seorang pelajar perempuan di SMK Seri Kembangan diuji positif semalam, menurut Adun Ean Yong Hian Wah.Dia berkata kerja pembersihan dilakukan di sekolah malam tadi dan menggesa rakan sekelas pesakit lain untuk melakukan ujian swab sukarela.

SK Bangsar
Pengurusan SK Bangsar diberitahu oleh penjaga kepada dua pelajar bahawa anak jagaan mereka diuji positif dengan Covid-19.

Ketika dihubungi petang ini, seorang anggota kanan pengurusan mengatakan bahawa mereka masih menunggu pengesahan dari Kementerian Kesihatan.

SMK Mutiara Labuan
Bernama memetik pengarah Jabatan Kesihatan Labuan bahawa SMK Mutiara di wilayah itu telah diperintahkan untuk tutup sementara mulai hari ini.Perintah itu dikeluarkan setelah seorang pelajar diuji positif.

Pengangkutan awam

Nilai Sentral dan KLIA2
Kes dilaporkan melibatkan individu yang menaiki bas (myBAS, nombor pendaftaran NDH 2259) dari KLIA2 Platform B10 ke Nilai Sentral, berlepas pada jam 9 malam dan tiba pada pukul 10 malam pada 30 September.

Penumpang lain diminta menghubungi Pejabat Kesihatan Seremban di talian 06-763 4809.

Pusat beli-belah

One Utama
Seorang pekerja di Parkson One Utama diuji positif Covid-19, menurut laporan oleh Sinchew Daily.

Dikatakan bahawa premis itu akan ditutup mulai hari ini sehingga diberitahu kelak.

Setia City Mall
Pengurusan pusat beli-belah itu memaklumkan bahawa seorang ahli gim Fitness First di pusat beli-belah ini positif Covid-19.

Semua kakitangan yang terlibat telah menjalani ujian dan akan menjalani kuarantin.

Kediaman

Metropolitan Square, Petaling Jaya
Seorang penduduk di Blok F didapati positif pada 5 Oktober, kata pihak pengurusan dalam notis kediaman yang dilihat oleh Malaysiakini.

Desa Impiana, Puchong Prima
Pengurusan Impiana Condo telah mengeluarkan notis semalam untuk memberitahu bahawa dua penduduk di Blok H telah diuji positif Covid-19.

Mengikut notis dan pengurus operasi kondo, Wan Mohd Asyraf, kedua-dua penghuni tersebut adalah pasangan yang baru pulang dari kawasan berisiko tinggi dan mereka telah dibawa ke hospital oleh pihak kesihatan pada 4 Oktober.

Pejabat kerajaan

Majlis Bandaraya Petaling Jaya
Seorang pemandu yang bertugas di Jabatan Perkhidmatan Kesihatan dan Alam Sekitar Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) diuji positif semalam, menurut sumber.

Lelaki berusia 20-an itu dikatakan tidak bekerja kerana demam selama seminggu sebelum dia diuji positif.

Menurut sumber, antara tempat yang dikunjungi individu itu sebelum dia jatuh sakit adalah sebuah hotel di Kuala Lumpur.

Berita lanjut menyusul

Pekerja Mac City Di Pusat Beli-Belah 1 Utama Sah Positif Covid-19

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker