Pilihan Raya Umum Baharu Mungkin Jalan Terbaik Buat NegaraSebaran :

oleh Ab Jalil Backer

Tun Dr Mahathir berpandangan PH tidak akan kalah jika PRU diadakan hari ini.

Hari ini kerajaan berhadapan krisis kepercayaan di kalangan rakyat dan pelabur. Ekonomi merosot, pengangguran bertambah dan kos sara hidup tetap tinggi.Paling menakutkan ialah kata-kata kerajaan tidak lagi boleh dipercayai dan sentiasa berubah-ubah.

Perpecahan di kalangan rakyat dan agama semakin melebar. Tidak cukup itu hubungan penduduk Semenanjung dengan Sabah dan Sarawak juga mencapai tahap syak wasangka yang tidak sihat kepada perpaduan negara.

Dalam masa yang sama berlaku civil war dalam PH membabitkan kem Tun Mahathir dan kem Anwar Ibrahim.Realitinya negara sedang berada dalam keadaan “mislead” dan “misdirection”.

Justeru eloklah Dewan Rakyat dibubarkan demi kestabilan politik negara dan mengelakkan dosa secara berterusan kerana membawa manifesto yang menipu rakyat

Pembubaran Parlimen akan memberi peluang PH mengemukakan manifesto yang boleh dilaksanakan untuk dihakimi pengundi dan sama ada rakyat akan menerima Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri ke-8.Jika yakin boleh menang apa salah beri peluang rakyat buat keputusan semula berdasarkan janji yang boleh ditunaikan.

#bubarParlimen


Sebaran :


Leave a Reply