Ini kerja gila…

Trending di Tiktok

Ini kerja gila…

Washington: Trend baharu di TikTok menunjukkan aksi ‘kreatif’ segelintir penumpang pesawat mengenakan tali pinggang keselamatan di kaki, kononnya untuk keselesaan.

Portal Fox News melaporkan pelbagai video dikongsikan memaparkan aksi mereka memasang tali pinggang keselamatan di kaki dan pergelangan kaki dengan alasan mengelakkannya tergelincir ke bawah.

Seorang pengguna TikTok menyiarkan video pada 2 Februari lalu sambil mencuba trend itu.

“Kepada sesiapa yang dikatakan meletakkan tali pinggang kapal terbang di sekeliling buku lali anda saya berhutang nyawa kepada anda!” tulisnya pada kerangan video itu.

Video itu sudah mencecah 20.7 juta tontonan dan 1.9 juta tanda suka selain mendapat pelbagai maklum balas di ruangan komen.

Seorang pengguna mengatakan tindakan itu sangat bijak.

Pengguna TikTok @thatonekenyan bertanya, “Kenapa kamu kata ini bijak? Jika sesuatu yang buruk berlaku, dia ‘mati’ kerusi itu,” tulisnya.

Pengguna TikTok lain, Taylor Futch (@tfutchh) yang berasal dari Miami, Amerika Syarikat (AS), berkata dia mencuba sendiri trend itu ketika dalam penerbangan di Eropah.

Dia menyiarkan video pada 25 Januari lalu dengan keterangan;

“Saya nampak di TikTok mereka kata pasang tali pinggang keselamatan di buku lali dan saya tidak akan buat lagi selepas ini,” tulisnya.

Video Futch sudah ditonton 3.2 juta kali setakat ini, dengan beberapa pramugari meninggalkan komen menggesa untuk lebih berhati-hati.

Seorang pengguna, Shannon Blevins, membalas dengan berkata;

“Saya kru penerbangan di sini. Tolong jangan lakukan ini. Saya tahu ia selesa, tetapi jika kita mengalami situasi buruk yang tidak dijangka, anda tidak dilindungi.

“Ia berlaku lebih daripada yang anda fikirkan!

Ini kerja gila…

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Apa jadi dengan Azhar Sulaiman?

Saya tak halalkan – Alif Satar

Marissa pusing 360 darjah – Abby

RM3.5j majlis perkahwinan anak jutawan Bawal Exclusive

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker