Farid Kamil cari ketenangan sertai tabligh selepas bercerai

Farid Kamil cari ketenangan sertai tabligh selepas bercerai

Selepas rumah tangga yang dibina selama 11 tahun bersama isteri, Diana Danielle berakhir semalam, pelakon Farid Kamil mencuri tumpuan apabila berkongsi momen menyertai kumpulan jemaah tabligh.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik Farid dalam Instagram miliknya, pelakon berusia 42 tahun itu dilihat sedang ‘bersuluk’ sambil disaksikan beberapa jemaah lain.

Bersuluk merupakan proses mengasingkan diri untuk bertafakur atau menenangkan fikiran bagi mendekatkan diri dengan Allah SWT.

“Alhamdulillah. Terima kasih semua yang mendoakan. Saya pun doakan kamu semua bahagia di dunia dan akhirat.

“Kita boleh merancang, kitab oleh usaha. Ketetapan tetap pada yang punya kuasa (Allah),” tulisnya.

Dalam video yang dikongsikan itu, kelihatan Farid atau nama lengkapnya Farid Kamil Zahari sedang dipakaikan serban oleh seorang ustaz yang dipercayai sebahagian daripada proses bersuluk.

Ketika kain serban itu dililitkan di kepalanya, kelihatan bapa kepada dua orang cahaya mata itu tersenyum gembira sambil disaksikan beberapa jemaah lain yang dilakukan di sebuah masjid.

Dalam video yang sama, pelakon filem Remp-It itu juga turut berkongsi gambar bersama kumpulan jemaah tabligh dengan wajahnya berseri-seri.

Dalam ruangan komen, ramai pengikutnya mendoakan agar Farid sentiasa istikamah dan tenang berdepan dengan ujian yang menimpanya.

“Semoga dipermudahkan dan istikamah. Amin,” ujar seorang pengikutnya.

“Farid mencari kekuatan dan ketenangan untuk melepaskan. Semoga Farid terus kuat semangat dan mendapat rahmat daripada Allah SWT,” ujar seorang pengguna Instagram.

“Apabila kita ditimpa ujian dan dugaan, kita dekatkan diri dengan agama adalah sebaik-baiknya. Semoga dipermudahkan urusan dan dikurniakan lebih kebahagiaan selepas ini,” kata seorang lagi pengikutnya.

Semalam, rumah tangga yang dibina Farid bersama Diana akhirnya menemui titik noktah apabila mereka sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah, Subang Bestari.

Farid yang tidak dapat hadir ke mahkamah atas masalah kesihatan melafazkan cerai terhadap Diana secara dalam talian melalui aplikasi Google Meet dan didengar oleh Hakim Syarie, Shukran Yusof.

Pergolakan rumah tangga pasangan itu mula tercetus selepas aktres itu memfailkan cerai pada 10 Mac lalu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari.

Diana mendakwa tiada persefahaman, berlaku shiqaq (perbalahan yang berpanjangan) selain tidak lagi dapat hidup bersama sebagai suami isteri antara alasannya untuk bercerai dengan Farid.

Pasangan itu berkahwin pada tahun 2012 dan hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Muhammad, 10 serta Nur Aurora yang kini berusia lapan tahun. K Online

Farid Kamil cari ketenangan sertai tabligh selepas bercerai

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Lepas pakai tudung, tak dapat job sampai kereta kena tarik – Lisdawati

Sayangnya Hidup Dah Habis Dengan Kau Lelaki – Zarina Zainuddin

Suami curang ‘dibantai’ isteri di restoran di hadapan skandal

Rozita Che Wan mengamuk, ‘bab* mana buat cerita ni’

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker