Plat kenderaan ‘isteri Perdana Menteri’ dapat kecaman

PETALING JAYA – Sebuah gambar tular memaparkan kenderaan dengan nombor pendaftaran ‘Isteri YAB Perdana Menteri’ merupakan amalan biasa Kerajaan Negeri Sabah, bukannya permintaan Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah, Datuk Seri Safar Untong berkata, kerajaan negeri sudah lama menyediakan kenderaan itu kepada tetamu kenamaan (VIP) semasa lawatan kerja atau rasmi ke Sabah.

“Saya mengambil perhatian bahawa pada hari ini gambar plat kenderaan isteri Perdana Menteri yang diambil di sebuah hotel terkemuka di Kota Kinabalu telah tular di media sosial.“Adalah menjadi amalan kerajaan negeri Sabah bertanggungjawab menyediakan kemudahan kenderaan bagi Perdana Menteri dan isteri, Timbalan-timbalan Perdana Menteri dan isteri serta yang melibatkan kehadiran tetamu-tetamu VIP ke Sabah semasa lawatan kerja dan lawatan rasmi, ” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Safar berkata, kemudahan kenderaan yang disediakan termasuklah meletakkan plat kenderaan atas nama gelaran jawatan tetamu dan isteri yang menggunakan kenderaan tersebut.

Terdahulu, tular gambar di media sosial yang memaparkan plat kenderaan ‘Isteri YAB Perdana Menteri’ dan mencetuskan rasa tidak puas hati pengguna mendia sosial.

Difahamkan Wan Azizah menggunakan kenderaan itu semasa persidangan Pandu Puteri yang diadakan di Kota Kinabalu.Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Masya Masyitah pakai stoking jarang nampak pehaSharifah Sakinah komen netizen yang mahu jilat tubuhnya

Komen Puteri Balqis mengenai isu bergaduh di media sosialSyamsul, Ira Kazar tertekan punca fail saman terhadap JAWI, MAIWPRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker