PAS bantah pembukaan Thai Hot Guy di KL

PAS bantah pembukaan Thai Hot Guy di KL

PAS menggesa pihak berkuasa terutama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menimbang semula kebenaran untuk acara pembukaan sebuah kelab malam yang dijadual pada 30 Mac ini, yang antara lain menampilkan persembahan lelaki warga Thailand berpakaian wanita.

Setiausaha agungnya Takiyuddin Hassan berkata PAS membantah keras penganjuran acara itu yang disifatkan sebagai “keterlaluan, tidak sensitif, tidak bermoral, malah menjijikkan”.

Menurutnya, sebuah kelab malam bernama Privacy Club Tun Razak yang terletak di Kuala Lumpur telah memuat naik poster di laman Facebooknya berkenaan acara itu, yang memaparkan kumpulan lelaki itu sebagai tarikan utama.

“Jelas bahawa acara ini mempromosi budaya hedonistik, lucah dan seks bebas.

“PAS menggesa pihak berkuasa, terutama DBKL supaya menimbang semula kebenaran penganjuran acara berkenaan yang jelas sangat berlawanan dengan budaya tempatan dan tidak sensitif kepada kedudukan Islam sebagai agama persekutuan, apatah lagi diadakan pada bulan Ramadhan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Takiyuddin berkata PAS kesal apabila kelab tersebut dibenarkan untuk menggunakan nama bekas perdana menteri Allahyarham Tun Abdul Razak.

“Perbuatan itu sangat tidak sensitif mahupun bertanggungjawab, malah menghina nama baik pemimpin negara.

“Agensi pendaftaran syarikat juga perlulah lebih berhati-hati dalam hal ini dan tidak sewenang-wenangnya membenarkan individu atau syarikat mendaftarkan nama perniagaan mereka tanpa mengambil kira faktor-faktor seperti kesesuaian dan kewajaran,” katanya lagi. Mk

PAS bantah pembukaan Thai Hot Guy di KL

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Farid Kamil tak dapat jumpa anak, dihalang masuk rumah?

Pemandu warga emas ditumbuk, disepak dan rambut ditarik

Mahathir terus-menerus tibai Anwar

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker