Jangan cabar saya, Anwar beritahu Muhyiddin

Jangan cabar saya, Anwar beritahu Muhyiddin

Perdana Menteri, Anwar Ibrahim mengingatkan Muhyiddin Yassin tidak mencabarnya untuk mendedahkan wujud penyelewengan perbelanjaan RM530 bilion oleh pentadbiran Perikatan Nasional (PN) sebelum ini.

Beliau mengesahkan ada beberapa proses tidak dipatuhi dan terdapat syarikat berkepentingan melibatkan keluarga dalam penyelewengan perbelanjaan itu.Sementara itu Muhyiddin menafikan dakwaan Anwar.

“Kamu (Anwar), panggil sahaja Zafrul pergi ke pejabat pagi esok, tanya betul ke Muhyiddin ‘tapau’ semua RM600 bilion itu, saya (sedia) dihadap ke mahkamah bila-bila masa sahaja,” katanya.

Muhyiddin berkata demikian ketika berucap di program Ceramah Grand Finale PN di Tapak Bazar Ramadhan Taman Selasih sempena pilihan raya bagi kerusi Parlimen Padang Serai malam tadi.

Beliau yang juga pengerusi PN berkata, selain Zafrul, perdana menteri boleh memanggil ketua setiausaha perbendaharaan untuk menjelaskan perkara itu.Jangan cabar saya, Anwar beritahu Muhyiddin


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Suruhanjaya Siasatan Diraja perlu ditubuhkan siasat perbelanjaan RM600 billion Muhyiddin YassinMyvi RM25,000: Magik Rafizi ‘Si Raja Formula’ yang ditunggu-tunggu rakyat

Ogy bakal berkahwinRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker