Zuraida kata Zahid beri respon positif, yakin PBM diterima dalam BN

SEGAMAT: Parti Bangsa Malaysia (PBM) masih menunggu ‘lampu hijau’ daripada Barisan Nasional (BN) untuk menjadi sebahagian daripada parti komponen gabungan itu.

Presidennya, Datuk Zuraida Kamaruddin berkata, beliau sudah mendapat respons yang positif daripada Pengerusi BN, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sendiri.

“(Semuanya) berjalan dengan lancar… kita masih belum terima kenyataan rasmi lagi tetapi setakat ini PBM mendapat respons yang positif daripada pengerusi (BN) sendiri.“Cuma ada beberapa perkara lain yang harus diteliti yang mana mungkin selepas bubar (Parlimen) nanti, dia (Ahmad Zahid) akan beri kenyataan rasmi agaknya,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas penyerahan cek sumbangan infrastruktur tokong penganut agama Budha dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) pada siri Jelajah Jom Reset Segamat di Kampung Abdullah, di sini pada Isnin.

Pada siri jelajah yang turut disertai Ahli Parlimen Segamat, Datuk Seri Dr Edmund Santhara itu, pihaknya turut menyampaikan sumbangan dua enjin bot kepada Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Segamat serta sumbangan bot fiber bagi kegunaan pasukan media kepada Pejabat Penerangan Daerah Segamat sebagai persediaan menghadapi musim tengkujuh.

Mengulas lanjut, Zuraida berkata, PBM menyasarkan untuk mengekalkan enam kerusi yang disandang oleh Ahli Parlimen yang bersama parti itu pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).“PRU ini kita tidak akan tambah (kerusi). Sekarang ini kita ada enam Ahli Parlimen dan semua ini akan kekal bertanding untuk mempertahankan kerusi yang dimenangi,” ujarnya.

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET 


Yasmin Aziz Dakwa Bapa Kandung Seorang Pedofilia (Video)

Tak tahu arwah ada masalah jantung – NabilLelaki panik tangan misteri muncul bawah pintu tandas awamRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker