Mayat gadis ditemui bersama nota amaran agar tidak berhubung dengan alam ghaib

Mayat wanita berkenaan ditemui di tokong Longshan, daerah Wanhua, Taiwan. – Viator

TAIPEI – Seorang wanita dari Hong Kong ditemui mati di sebuah tokong di Taiwan di samping sekeping nota yang tertera  amaran betulis mengenai larangan berkomunikasi dengan alam ghaib, lapor portal berita Coconuts.

Menurut laman berita CTWANT  memetik kenyataan polis tempatan, seorang tukang cuci yang bekerja di tokong Longshan, daerah Wanhua mendapati pintu tandas perempuan di tingkat bawah tanah tokong itu tidak dapat dibuka.

Dia juga tidak menerima respons ketika memeriksa sekiranya terdapat individu terperangkap di dalam tandas tersebut pada pukul 2 petang (waktu tempatan), Khamis lalu.

Selepas meminta bantuan pengawal keselamatan untuk membuka pintu, mereka menemui mayat seorang wanita yang dipercayai telah mati untuk satu tempoh yang agak lama.Turut ditemui kemudian adalah dua keping nota di dalam beg milik wanita berkenaan yang bertulis pesanan seperti: “Maafkan saya kerana menyusahkan anda. Ia amat sukar untuk membersihkan (mayat). Maafkan saya. Jangan sesekali berkomunikasi dengan apa-apa yang berada di alam ghaib.”

CTWANT turut memetik laporan polis yang menyatakan bahawa rakaman sistem televisyen litar tertutup (CCTV)  menunjukkan wanita berkenaan memasuki tokong itu berseorangan dan menuju ke arah tandas. Dia kemudian tidak dilihat meninggalkan mana-mana lokasi di dalam tokong itu.

Tambah polis, mayat wanita berkenaan dikenal pasti sebagai pelajar berusia 20 tahun dari Hong Kong yang melanjutkan pengajian di Taiwan. – Agensi

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Isu rumah MRF: Sidang akhbar jadi gelanggang tikam lidah

Kisah A.R. Tompel meninggal akibat kemalangan jalanraya, beri kesan pada P. Ramlee

Gelaran Datuk Seri Mahadi Didakwa Palsu?

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker