Real Madrid tolak Haaland sebab tak bagusHAALAND menjadi satu pembaziran buat Real susulan penyerang Norway itu tidak akan berada dalam kesebelasan utama sebab tidak sebagus Benzema. – AGENSI

MADRID – Presiden kelab Real Madrid, Florentino Perez mendedahkan punca utama pasukannya tidak menandatangani khid­mat penyerang muda sensasi, Erling Haaland adalah disebabkan pemain itu tidak sebagus kap­ten pasukan, Karim Benzema.

Difahamkan, Haaland yang juga penyerang antarabangsa Norway telah menarik perhatian beberapa kelab terkemuka Eropah tetapi mengambil keputusan untuk menyertai juara Liga Perdana Inggeris (EPL), Manchester City.

Kata Perez, Haaland adalah seorang pemain yang bagus tetapi satu kerugian jika mendapatkan khidmatnya andai peluang dalam kesebelasan tipis.

“Buat masa ini, penyerang terbaik dunia masih milik Benzema dan mustahil untuk pasukan membuat pembaziran menandatangani khidmat Haaland seandainya dia tidak boleh diletakkan dalam kesebelasan utama.

“Situasi berbeza dengan Kylian Mbappe kerana semua orang tahu kita terdesak untuk mendapatkan khidmatnya memandang­kan dia bukanlah pemain di posisi No.9 yang sejati seperti Haaland atau Benzema,” katanya.
Mengulas mengenai kegagalan mendapatkan Mbappe yang memilih untuk kekal bersama Paris Saint-Germain (PSG), Perez mengakui agak ralat dengan situasi tersebut memandangkan pemain antarabangsa Perancis itu sudah memberikan jaminan awal untuk sertai The Galacticos.

“Kita sudah bersetuju secara lisan dengan Mbappe tetapi dia membuat pusingan U pada saat akhir dengan memilih untuk kekal. Pasukan tiada kuasa se­perti PSG yang boleh memberikan tawaran luar biasa untuk Mbappe menentukan hala tuju mereka sepanjang tempoh kontrak,” katanya. – AGENSI

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929
CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Faziani Dnars mati dibunuh?

Wak Doyok, Fizo Omar Diminta Bertaubat Giatkan Promosi Forex

Kecantikan Anak Che Ta Macam puteri Zaman DuluLeave a Reply

Your email address will not be published.