YADIM Kesal Penyebaran Video Muzik Usahawan Terkenal Jelas Mempromosi Budaya LBGT

YADIM Kesal Penyebaran Video Muzik Usahawan Terkenal Jelas Mempromosi Budaya LBGT

Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) menyifatkan video muzik hari raya menampilkan usahawan kosmetik terkenal baru-baru ini jelas mempromosi budaya songsang lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

Yang Dipertuanya, Nasrudin Hassan berkata, video muzik itu bukan sahaja menganggu sensitiviti rakyat di negara ini bahkan mencemarkan kesucian bulan Ramadan yang telah memasuki fasa 10 malam terakhir kini.

Beliau berkata, Yadim akui kesal atas penyebaran video itu keraa ia melampaui batasan norma murni masyarakat di Malaysia.

“Tumpuan umat Islam yang sewajarnya diberikan untuk memburu Lailatul  Qadar dalam tempoh ini seakan cuba diganggu dengan penyebaran video  muzik bertaraf sampah seperti ini.

“Justeru, Yadim mahu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) mengambil tindakan yang paling tegas terhadap penyebaran video muzik tersebut,” katanya menerusi kenyataan akhbar hari ini.

Katanya, pihaknya tidak boleh mengizinkan video songsang tersebut dihidangkan sebagai halwa hiburan hari raya di Malaysia terutamanya kepada anak-anak dan golongan muda.

Menurutnya, usahawan itu saban kali mengeluarkan kandungan yang bukan sahaja memperbodohkan diri sendiri, bahkan merendah-rendahkan akal budi rakyat di negara ini.

 “Pengguna sewajarnya memberikan respon yang tegas meskipun dapat dijangka kita mungkin akan disajikan sekali lagi dengan “drama air mata” permohonan maaf oleh usahawan ini sepertimana yang pernah berlaku sebelum ini.

 “Rakyat mesti menolak sikap matlamat menghalalkan cara ini dalam meraih populariti dan laba perniagaan secara murahan,” katanya.

Katanya, Yadim amat mengalu-alukan untuk bersama dengan penggiat seni yang  lain dalam menyatakan bantahan terhadap tindakan yang menjatuhkan imej seni tanah air ini. –UO

VIDEO DIBAWAH:-

YADIM Kesal Penyebaran Video Muzik Usahawan Terkenal Jelas Mempromosi Budaya LBGT

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Nabila Huda Trauma Lihat Muka Peguam Siti Bainun

Mawar Karim Akui Sedang Bercinta

Prank Melampau Pegang Tangan Isteri Orang (Video)

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker