‘Berlakon’ hamil demi seludup makanan ke dalam panggung wayang

Sebaran :

Facebook yang baru-baru ini dijenamakan semula sebagai Meta diundi sebagai syarikat paling teruk bagi tahun 2021. – Lightrocket via Getty

JAKARTA – Seorang wanita di Indonesia sanggup berpura-pura hamil demi menyembunyikan tindakannya yang membawa masuk snek makanan dari luar ke dalam panggung wayang, lapor laman berita Suara.com semalam.

Insiden itu dikongsikan oleh pemilik akaun Instagram @tiktokteutik. Menerusi perkongsian tersebut, seorang wanita dilihat memakai sepasang pakaian berwarna hitam yang longgar bagi menyamar sebagai wanita hamil.

Dia kemudian mengusap-usap perutnya yang besar sehingga berjaya masuk ke dalam panggung wayang.

Sebaik sahaja berada di bahagian dalam panggung wayang, wanita itu kelihatan mengeluarkan sebuah beg plastik besar dari bawah bajunya yang berisi snek makanan.“Jangan kerana trend ini, ramai wanita hamil yang masuk ke dalam panggung wayang,” demikian kenyataan yang dimuat naik bersama video itu.

Netizen yang menonton video tersebut kemudiannya meninggalkan pelbagai komen.

“Selepas dia (wanita itu) keluar, tanyakan padanya di mana bayinya, adakah tertinggal di dalam?” komen seorang netizen.

“Jangan sampai trend ini menyebabkan wanita yang benar-benar hamil dilarang daripada memasuki panggung wayang,” komen seorang netizen lain. – AGENSI‘Berlakon’ hamil demi seludup makanan ke dalam panggung wayang


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Ucapan perbandingan agama saya tidak persenda bukan Islam


Sebaran :

Leave a Reply

Your email address will not be published.