Perjuangan UMNO Demi Generasi Masa Hadapan – Shahril Hamdan

Perjuangan UMNO Demi Generasi Masa Hadapan – Shahril Hamdan

Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan berkata Pemuda UMNO Kuala Langat akan meneruskan perjuangan khidmat bakti parti untuk masa hadapan.

Menurutnya, perjuangan UMNO tidak akan sesekali tergelincir dari landasan serta berpegang pada agenda dan prinsip perjuangan untuk membela masa depan generasi mendatang.

“Kita ini bukannya pejuang yang pertama, jauh sekali menjadi pejuang yang terakhir tapi pejuangan masa sekarang memastikan keesokkan harinya agar anak cucu cicit meneruskan legasi UMNO iaitu legasi kepimpinan menjamin masa depan masyarakat, keluarga, negeri dan negara.

“Kita dapat tahu siapa sebenar-benarnya pejuang sejati, siapa yang hanya mencari peluang dan UMNO kini kembali menjadi parti induk kepada kerajaan serta punca utama kestabilan politik negara.

“Banyak usaha ditumpukan kepada kesiapsiagaan UMNO menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) setelah dua tahun agak terkekang dengan program dan usaha kebajikan yang asas iaitu program kebajikan dan sebagainya,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan mesyuarat Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kuala Langat di Jugra Lakeview Banting, di sini hari ini.

Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang juga merangkap Ketua Pemuda UMNO Kuala Langat itu menambah pada tahun 2022 Pemuda UMNO Kuala Langat harus memeriahkan gerakan membantu rakyat.

“Dua tahun tidak berapa meriah ataupun terkekang disebabkan pandemik dan tidak boleh bergerak seperti biasa. Pada 2022 Pemuda UMNO Kuala Langat harus memeriahkan dengan pelbagai program-program seperti sukan, menyantuni mahasiswa, peluang pekerjaan, konvoi, keusahawanan dan sebagainya. Semua ini harus mewarnai takwim Pemuda bagi tahun hadapan.

“Bagi saya sudah tidak ada alasan untuk Pemuda UMNO Kuala Langat tidak bergerak dengan lebih laju dan rancak bagi tahun 2022.

“Tidak perlu tunggu saya apabila program itu berjalan dan jika saya keluar kawasan maka jawatankuasa boleh menerajui dan tidak pernah mahu mengekang dalam program yang dijalankan. Kita ambil pengakhiran 2021 sebagai semangat supaya tahun hadapan lebih rancak dan meriah dan insya-Allah boleh jayakan,” ujarnya.

Terdahulu, Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO telah memutuskan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian, Wanita, Pergerakan Pemuda dan Puteri adalah pada 11 dan 12 Disember (Sabtu dan Ahad).

Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian diadakan pada 18 Disember (Sabtu) secara serentak di 191 Bahagian dan akan dirasmikan oleh Ketua UMNO Bahagian masing-masing.

Begitu juga dengan Perhimpunan Agung UMNO yang akan diadakan pada 13 – 15 Januari 2022. Ianya akan diadakan di PWTC dengan kehadiran yang terhad dan juga akan dibuat secara maya. – UMNO Online

Perjuangan UMNO Demi Generasi Masa Hadapan – Shahril Hamdan

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Berjoget lepas sah cerai depan pejabat agama

‘Asean Lady’ Milik Vincent Tan Akan Dijual Pada Harga RM143 Juta

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker