Abang sumpah laknat, dakwa adik mangsa gangguan seksual pendakwah terkenal

Abang sumpah laknat, dakwa adik mangsa gangguan seksual pendakwah terkenal

Seorang individu yang mendakwa abang kepada mangsa gangguan seksual melibatkan seorang pendakwah terkenal, melakukan mubahalah (sumpah laknat) terhadap gangguan yang didakwa dialami adiknya.

“Wallahi, wabillahi, watallahi, saya [bunyi tapisan] bersumpah dengan nama Allah, bahawa adik saya [bunyi tapisan] mengalami kemurungan, tekanan dan cuba membunuh diri, setelah [nama pendakwan berkenaan] melakukan perbuatan terkutuk melalui WhatsApp dan juga video call, kepada adik saya.“Jika saya berdusta, ya Allah, laknatilah saya,” kata lelaki berkenaan dalam satu rakaman video,” katanya.

Video berkenaan dikongsikan pendakwah Firdaus Wong Wai Hung hari ini, yang menggerakkan kempen supaya mangsa-mangsa tampil membuat laporan polis.

Berdasarkan video 46 saat itu, individu berkenaan dikatakan telah membuat laporan polis berkenaan hal itu.

“Adakah [nama pendakwah berkenaan] berani bermubahalah bahawa dia tidak pernah video call dan mesej lucah pada mana-mana bukan mahram di luar?” soal satu paparan teks di akhir video berkenaan.Firdaus sebelum ini mendedahkan sebahagian perbualan gangguan seksual yang didakwa membabitkan mangsa, antaranya membabitkan mesej WhatsApp yang dilihat sendiri dari telefon bimbit mangsa.

Kata Firdaus Wong, bukti-bukti daripada mangsa telah diserahkan kepada pihak polis.

Bahkan, semalam, Firdaus Wong yang juga pendakwah bebas, memberi bayangan bahawa akan berlakunya “sesuatu yang besar” dalam tempoh “sehari dua” berhubung kes berkenaan.

Malaysiakini sedang menghubungi pendakwah yang berdepan tuduhan itu bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai video berkenaan.Ini selepas polis semalam mengesahkan membuka satu kertas siasatan berhubung penularan video dan mesej lucah di aplikasi Telegram yang didakwa melibatkan pendakwah itu. Mk

Abang sumpah laknat, dakwa adik mangsa gangguan seksual pendakwah terkenal


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU
Firdaus Wong dedah bukti perbualan lucah pendakwah terkenal

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker