Nenek 59 tahun kahwin jejaka 22 tahun

Nenek 59 tahun kahwin jejaka 22 tahun

Jelebu: “Cinta dia kepada saya luar biasa,” kata Norlida Mohamed Salleh, 59, isteri kepada Muhammad Sabree Razaman, 22.

Itu respon ibu enam anak, Norlida mengenai pernikahannya bersama jejaka pilihan yang dua kali ganda lebih muda daripadanya.

Dia yang sudah mempunyai enam cucu berkata, dia tidak menyangka perjumpaan kali pertama hanya sebagai pelanggan di gerai tempat bekerja kini bertukar menjadi peneman hidup.Norlida berkata, perkahwinan ini adalah kali ketiga buatnya dan menganggap Muhammad Sabree antara suami yang terbaik.

“Tak semestinya gagal dalam rumah tangga yang lepas buat kita putus asa kerana kebahagiaan perlu dicari.

“Jika bercakap soal suami dan peneman hidup ini… saya ada pun okay, tiada pun tidak menjadi masalah kerana sudah lanjut usia.

“Tetapi disebabkan dia (suaminya) yang bersungguh-sungguh ingin melangsungkan perkahwinan, jadi saya terima,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari iniMenurutnya, peribadi Muhammad Sabree yang sentiasa mengutamakan keluarga menjadi faktor utama dia memilihnya.

“Ini perkahwinan paling bahagia kerana semua ahli keluarga terima dengan hati terbuka dan memang dari awal rapat dengannya.

“Sejak kenal dulu pun dia tidak pernah meminta malah sekarang suruh jaga kad ATM miliknya untuk kegunaan barangan keperluan kami,” katanya yang kini suri rumah sepenuh masa.

Sementara itu, Muhammad Sabree berkata, dia bersyukur perkenalan selama dua tahun bersama isterinya itu akhirnya membawa ke jinjang pelamin selepas pelbagai rintangan dilalui pada 17 September lalu di Pejabat Agama Islam Daerah Jelebu, Negeri Sembilan.“Alhamdulillah, saya amat berterima kasih kepada semua yang mendoakan kami dan kepada keluarga isteri yang sentiasa menyokong dari awal hingga ke penghujung.

“Saya harap kami sentiasa bahagia dan diberikan kesihatan yang panjang,” katanya yang bekerja sebagai petugas pembersihan SWM Environment Sdn Bhd.

Dalam pada itu, anak ketiga Norlida yang hanya mahu dikenali sebagai Ecah, 34, turut gembira atas perkahwinan ibunya yang mesra dipanggil ‘mama’.

“Saya gembira mama ada peneman, saya lihat mereka sangat bahagia, solat dan makan semua bersama.

“Kami semua terima tanpa rasa kekok sebab bapa muda ini jenis ‘sporting’ dengan anak-anak dan cucu,” katanya.

Terdahulu, gambar pasangan yang memiliki jarak usia 37 tahun ini tular di media sosial selepas dikongsi anaknya di aplikasi TikTok. HM

Nenek 59 tahun kahwin jejaka 22 tahun


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Polis siasat LHDN selepas Najib dakwa salah guna kuasa

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker