‘Presiden UMNO terus pantau, beri idea bantu kerajaan’

Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menjelaskan bahawa beliau akan terus mengambil pendekatan untuk membantu kerajaan baharu bagi membendung penularan wabak Covid-19.

Menurutnya, ia termasuk dengan cara memantau, memberi pandangan dan nasihat, idea, cadangan serta teguran sewajarnya dalam memastikan kepentingan rakyat terus terpelihara.

“Ramai tertanya-tanya apakah sikap dan pendekatan Presiden UMNO selepas ini, sikap dan pendekatan terhadap isu-isu kepentingan rakyat dan negara selepas kerajaan bertukar.

“Jawapannya ialah tiada apa yang akan berubah. Tiada apa yang akan berkurangan. Kepentingan rakyat dan negara tetap jadi keutamaan walau dalam apa jua keadaan,” katanya dalam satu hantaran di Facebook beliau pada Ahad.

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu berkata, pendirian itu juga selari dengan titah Yang di-Pertuan Agong agar semua pihak bekerjasama memulihkan negara.

“Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO juga telah menetapkan panduan untuk kerajaan baharu. Kita menaruh kepercayaan tinggi terhadap kerajaan baharu di bawah Perdana Menteri baharu, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bersikap terbuka.

“Insya-ALLAH, UMNO dan Presidennya tetap bersama rakyat demi raja dan negara,” jelas beliau.

Pada Jumaat, mesyuarat MKT yang turut dihadiri Ismail Sabri memutuskan beberapa panduan utama kepada kerajaan, antaranya ialah penggunaan jenama ‘Keluarga Malaysia’ dan ‘Kerajaan Malaysia’ serta tidak terikat dengan nama Perikatan Nasional (PN).

Ahmad Zahid dalam kenyataannya selepas mesyuarat tersebut turut berkata, kerajaan perlu menyantuni kehendak dan tuntutan rakyat berkaitan kebajikan serta kesejahteraan termasuk menambah baik pakej bantuan rakyat.

‘Presiden UMNO terus pantau, beri idea bantu kerajaan”Presiden UMNO terus pantau, beri idea bantu kerajaan’


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Paralimpik Tokyo: Bonnie raih emas pertama negara

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker