Sekat laman web lucah
KUALA LUMPUR – Ketua Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11) Bukit Aman, Asisten Komisioner Siti Kamsiah Hassan menjelaskan, sebagai langkah untuk mengatasi masalah ketagihan pornografi dalam kalangan masyarakat, tindakan menyekat laman web lucah berkenaan telah diambil.
“Berpandukan isu-isu viral dan kes melibatkan kanak-kanak terutamanya telah disekat serta-merta oleh pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).
“Tindakan sekatan ini juga dibuat berdasarkan laporan daripada agensi tertentu yang mengesan laman web lucah terbabit,” katanya.
Mengulas lanjut, berikutan kes-kes yang dilaporkan turut membabitkan kanak-kanak, ibu bapa harus memainkan peranan penting termasuklah pengawasan serta didikan.
Baca Artikel Menarik:
- Chef Wan fitnah saya – Shikin Maembong
- Kerja Pengerusi MPN tak selesai nak jadi Penasihat Johor
- Khairuddin buktikan kejantanan! Umum letak jawatan
- Sumpah LAKNAT: Zahid sedia, Muhyiddin ada berani?
- Nak saya jadi juri, buat yang ini dahulu – Hattan
- Pusat kesihatan rupanya sarang pelacuran
- Lelaki Ini Berani Sungguh Dan Selamba Bersenam Di Balkoni Tingkat 12 Pangsapuri [VIDEO]
- Buaya ‘merayau’ terkejut kerana ditangkap
- Datuk Seri berimej warak rupanya scammer skim pelaburan
- Nak bocor apa, orang awam pun tahu kewangan negara – Tengku Zafrul
- Tinggalkan UMNO satu ibadah, dalil terbaru Muhyiddin
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
You must be logged in to post a comment.