[VIDEO] “Apo Mengangkang Ni..? Cubaan Trend Baca Dari Teleprompter Bikin Ramai TerhiburSebaran :

[VIDEO] “Apo Mengangkang Ni..? Cubaan Trend Baca Dari Teleprompter Bikin Ramai Terhibur

[VIDEO] “Apo Mengangkang Ni..? Cubaan Trend Baca Dari Teleprompter Bikin Ramai Terhibur

Pasti ramai yang menyangka membaca berita adalah tugas mudah kerana pembaca berita hanya perlu membaca skrip yang telah terpampang di skrin teleprompter.

Pasti kita pernah terfikir pekerjaan pembaca berita ini tidaklah susah kerana hanya perlu membaca ayat yang diberikan saja bukan?Teleprompter adalah satu alat yang berfungsi untuk memudahkan kerja membaca berita atau memberikan ucapan tanpa pembaca perlu menghafal apa yang mereka ingin katakan.

Tetapi jika membaca skrip dari kertas pun kadang kala boleh membuat kita tersasul, apatah lagi membaca perkataan-perkataan yang bergerak pada skrin kecil sambil mengekalkan nada yang tepat agar laporan dapat difahami penonton.

Sebuah trend yang tular di TikTok sejak kebelakangan ini membuktikan bahawa tugas membaca berita bukanlah semudah yang ramai sangka. Cabaran yang disahut ramai pengguna media sosial itu memperlihatkan cubaan-cubaan lucu mereka dalam cuba menjadi pembaca berita.Video yang dikongsikan influencer Azfar Heri adalah salah satu video yang mencuri perhatian ramai di mana gelagat lucunya cuba mengejar skrip berakhir dengan lucu apabila dia tersasul.

LIHAT VIDEO DIBAWAH:-

Sementara ada yang berjaya membaca skrip tersebut sehingga habis, ada juga yang terpaksa membuat skrip sendiri kerana ketinggalan akibat teleprompter yang bergerak terlalu laju bagi mereka.

LIHAT VIDEO DIBAWAH:-

Gelagat-gelagat orang ramai dalam cuba menyahut cabaran itu bukan sahaja menimbulkan geli hati tetapi turut membuktikan bukan mudah untuk menjadi pembaca berita.

Susah Rupanya…

Bila Nak Jadi Rapper…

Ketat Muka..

Mengangkang Apa??

Sumber: HCL

[VIDEO] “Apo Mengangkang Ni..? Cubaan Trend Baca Dari Teleprompter Bikin Ramai Terhibur


Baca Artikel MenarikLayari Laman Facebook MYKMU NET


BIADAP! Berita Mandarin RTM gelar Hamas militan

 


Sebaran :


Leave a Reply