Mata buta dipukul dengan penyapu

BEAUFORT: Mata kanan seorang lelaki buta selepas dipukul rakannya menggunakan penyapu hanya kerana tidak melawan ketika dimarahi penyelia di tempat kerja.

Dalam kejadian jam 11 malam Jumaat lalu itu, mangsa berusia 39 tahun dikatakan sedang minum minuman keras di rumah rakannya itu di Kampung Benonok di sini.

Bagaimanapun, insiden pergaduhan tercetus apabila rakan mangsa mempersoalkan sikapnya yang tidak melawan ketika dimarahi penyelia di tempat kerja, kira-kira dua bulan lalu.

Ketua Polis Daerah Beaufort, Deputi Superintendan Azmir Abd Razak, berkata siasatan awal mendapati ketika kejadian suspek tidak berpuas hati dengan mangsa, sebelum mencabar untuk bergaduh.Katanya, suspek kemudian mematahkan sebatang penyapu, sebelum menyerang mangsa yang pada waktu itu cuba melarikan diri.

“Ketika mangsa cuba melarikan diri, suspek terus memukulnya dengan batang penyapu berkenaan di bahagian muka dan terkena pada mata kanan.

Azmir berkata, doktor yang merawat mengesahkan mata kanan mangsa cedera parah dan akan mengalami kecacatan kekal.

“Susulan laporan dibuat oleh ibu mangsa, polis menahan suspek berusia 39 tahun di Jalan Kompleks Sukan Beaufort jam 8.30 malam tadi.“Kes disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja mendatangkan cedera parah menggunakan senjata atau lain-lain benda berbahaya,” katanya.-BH

Tergamak pukul kakak hingga lumpuh kerana wang

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker