[VIDEO] “Dika Seikhlas Hati Nak Minta Maaf Atas Video Yang Menjadi Isu” Pakar Motivasi Andika Putera Mohon Maaf Isu ‘Dengan Izin Allah’

Isu seorang ‘pakar motivasi’ media sosial yang terkenal iaitu Andika Putera yang telah mengeluarkan kenyataan berkenaan isu curang telah mendapat kecaman dari netizen mengenai video beliau semalam.

Netizen juga telah meminta Menteri Agama untuk respon berkenaan isu ini dan Dr Zulkifli meminta Pejabat Mufti untuk meneliti apa yang berlaku.

Dika seikhlas hati nak minta maaf atas video yang menjadi isu. Dika minta maaf seiklas hati dika. Salah Dika dengan cara penyampaian Dika, boleh misleading ramai orang. – Tulisnya.

Andika juga menyatakan niat untuk dia berkata begitu hanyalah ingin menyedarkan orang ramai tidak menilai sesiapa kerana tiada yang sempurna.

Lepas ni, Dika akan lebih berhati-hati dengan apa sahaja content untuk upload di internet.Dika harap melalui ujian yang Dika hadapi ni, pasti ada hikmah untuk Dika. Dika akan baiki dan improve diri Dika dari segi segala aspek penyampaian, ilmu, dan segalanya. – Tulisnya lagi.

Mungkin niat Andika betul tetapi cara penyampaiannya yang membuatkan ramai orang salah faham dan menilai sebaliknya.

Apa-apapun jika kita ingin mengulas apa-apa soal agama rujuklah dahulu kepada mereka yang pakar tentang agama.-Oh! Media

Korang maafkan Andika Putera tak ni?

Kredit: Andikaputera

Leave a Reply