Ramai peneroka Felda Malas, membiak seperti Kucing – Chef WanSebaran :

Chef Wan yang baru sahaja dinamakan Ikon Felda oleh Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Rompin semalam hari ini sudah menghina peneroka Felda.

Setelah menerima Anugerah Ikon Felda, Chef Wan telah memuat naik perkataan menghina peneroka Felda di Instagram beliau.

Beliau berkata: “Di belakang rumah, ramai rakan Felda yang lain menjual subsidi baja yang diberikan kepada mereka oleh Kerajaan, dan apabila mereka menerima dividen, mereka berkahwin dua atau tiga kali dan ‘membiak seperti kucing.Sikap buruk mereka telah disampaikan kepada cucu-cucu mereka.”Jika kita malas dan tidak mahu berkorban, Tuhan tidak akan membantu kita dan kita tidak akan berjaya dalam kehidupan.

Chef Wan juga berkata terdapat banyak “serangga” di kalangan peneroka yang tidak berterima kasih kepada Perdana Menteri atas pengorbanan dan sumbangannya terhadap pembinaan negara.

Beliau berkata bahawa orang-orang seperti itu “membuat bising” setiap kali dia bercakap dan “hidup dari wang percuma” dari Kerajaan.”Orang-orang yang tidak bersyukur ini dilahirkan sebagai sampah dan mereka akan menjadi sampah selama-lamanya.Di bawah ini adalah instagram yang dimuat naik oleh Chef Wan


Sebaran :


Leave a Reply