Pelajar kolej cabul junior dalam tandas, asrama didakwa

Pelajar kolej cabul junior dalam tandas, asrama didakwa

MUAR: Seorang pelajar sebuah kolej kemahiran di sini, hari ini, didakwa di Mahkamah Sesyen, atas tuduhan melakukan amang seksual fizikal terhadap dua pelajar junior dalam tandas dan asrama penginapan, awal bulan ini.

Tertuduh berusia 18 tahun berhadapan dua tuduhan mengaku tidak bersalah, selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Hakim Abu Bakar Manat.

Mengikut pertuduhan pertama, tertuduh didakwa menyuruh seorang pelajar junior berusia 17 melakukan oral seks dalam tandas kolej terbabit pada jam 3.15 pagi, 5 September lalu.

Bagi pertuduhan ini, tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 14 (b) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak yang boleh dihukum mengikut Seksyen 14 akta sama, penjara sehingga 20 tahun serta sebatan, jika sabit kesalahan.

Pertuduhan kedua pula, dia didakwa melakukan perbuatan keji terhadap seorang lagi pelajar junior di asrama penginapan kolej terbabit, pada jam 4 petang, 7 September lalu dan didakwa mengikut Seksyen 14 (d) akta sama yang memperuntukkan penjara sehingga 20 tahun dan juga sebatan.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya, Danial Munir manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Terdahulu, pihak pendakwaan mengemukakan dua alternatif kepada mahkamah sama ada tertuduh tidak dibenarkan ikat jamin ataupun jaminan sebanyak RM17,000 bagi kedua-dua pertuduhan.

Selepas meneliti hujahan serta rayuan tertuduh mahkamah kemudian membenarkannya dikenakan ikat jamin sebanyak RM10,000 dengan seorang penjamin.

Mahkamah juga menetapkan dua syarat kepada tertuduh iaitu perlu melapor diri setiap bulan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tangkak serta tidak boleh mengganggu atau menghubungi kedua-dua mangsa.

Abu Bakar kemudian menetapkan 23 Oktober ini bagi sebutan semula kes. BH

Pelajar kolej cabul junior dalam tandas, asrama didakwa

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Kau pondan tiada anak, Che Ta ‘taji’ Diva AA

Aisar Khaled sedekah RM60 ribu seminggu

Mondy dakwa Ebit usap-usap tangannya

Fasha, Aidil keterlaluan tayang aksi ghairah

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker