PH rakan kongsi lebih sesuai untuk agenda reformasi – Azalina

PH rakan kongsi lebih sesuai untuk agenda reformasi – Azalina

Pakatan Harapan (PH) adalah rakan kongsi yang lebih sesuai, berbanding parti dan gabungan lain, dalam melaksanakan agenda reformasi, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang dan Reformasi Institusi) Azalina Othman Said.

Azalina hari ini mendedahkan bahawa dia lebih selesa bekerjasama dengan PH, selepas Umno dan gabungan pimpinan Anwar Ibrahim bekerjasama dalam beberapa reformasi termasuk undang-undang antilompat parti.“Ada agenda biasa tertentu yang boleh kita usahakan bersama.

“Saya merasakan secara peribadi, sebagai penasihat undang-undang parti (Umno) ketika itu, apabila kita bercakap mengenai kerajaan campuran, saya merasakan PH lebih baik untuk reformasi.

“Mereka lebih memahami konsep reformasi,” katanya dalam sesi meja bulat yang diadakan oleh Bersih yang diadakan di Parlimen hari ini.

Dia menegaskan, secara peribadi, dia lebih suka bekerjasama dengan PH berbanding parti lain, yang disifatkannya sebagai “lebih konservatif” daripada Umno.Bagaimanapun, dia tidak mendedahkan nama parti atau gabungan yang dimaksudkannya.

“Saya tidak tahu sama ada ‘rakyat’ gembira dengan ‘perkahwinan’ (antara PH dan Umno) atau tidak, tetapi ada yang memberitahu saya aduan itu lebih sedikit berbanding sebelum ini.

“Pandangan peribadi saya ialah pilihan raya negeri akan menjadi medan ujian untuk hubungan kami,” tambahnya. Mk

PH rakan kongsi lebih sesuai untuk agenda reformasi – AzalinaBaca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Puteri Sarah dah macam Ira Kazar pulakJasmine dedah fantasi sebenarnya

ND Lala ajak beraya, Sabtu ini, netizen suruh balik beraya dengan isteri pertamaRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker