Pendakwah bebas ditegur tayang video ‘joget’ dengan isteri

Pendakwah bebas ditegur tayang video ‘joget’ dengan isteri

Baru-baru ini, seorang individu wanita menegur tindakan seorang pendakwah bebas yang bergelar Dai susulan memuat naik video menari bersama isteri.

Menerusi hantaran individu itu di TikTok, individu itu menegur tindakan pendakwah itu kerana memaparkan perkara yang tidak sepatutnya kepada umum walaupun hubungan mereka adalah suami isteri.Kata individu itu, video romantis yang dipaparkan bukan budaya Islam dan untuk tidak menjatuhkan maruah sendiri sebagai seorang yang membawa watak islamik.

“Bila FYP dai menari sama isteri, ada yang support, ada yang kecam… tapi ramai orang tak tahu dan salah faham, siap ada yang ship siap ada yang sokong.

“Ye, suami isteri halal nak bua tapa sahaja tapi tak semua perlu dipaparkan.

“Have haya’ please dan itu bukan budaya orang Islam lepastu kaitkan Nabi pun main kejar-kejar dengan Aisyah tapi adakah baginda buat dekat paparan umum.“Ni bukan judge tau tapi that is why selalu cakap penting cari lelakii yang faham agam serta beramal dengan agama,” tulisnya.

Bukan itu sahaja, individu itu turut melabelkan lelaki bergelar suami sebagai dayus kerana rela membiarkan isteri melakukan maksiat dan tidak menegurnya.

“Tak semestinya dai, ustaz ke even hafal quran pun belum tentu dia faham agama.

“That is why cakap, lelaki ni kalau dia rela bini dia buat maksiat pun tak tegur, dia boleh jadi dayus.“Macam I cakap la, as orang yang bawa watak islamik jangan jatuhkan maruah sendiri. Nobody perfect tapi we know tu dosa.

“We know tu datangkan fitnah, why still buat? Pernah tengok para habib bermesra dengan bini dia dekat umum, pernah tak? Tak ada kan,” katanya lagi.

Walaubagaimanapun, individu itu tidak memetik mana-mana nama dalam hantarannya tersebut. Xtra

Pendakwah bebas ditegur tayang video ‘joget’ dengan isteriBaca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Puteri Sarah dah macam Ira Kazar pulakJasmine dedah fantasi sebenarnya

ND Lala ajak beraya, Sabtu ini, netizen suruh balik beraya dengan isteri pertamaRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker