MB Perlis mahu kaji dulu berkait tamat lesen judi

MB Perlis mahu kaji dulu berkait tamat lesen judi

Kajian akan dijalankan terlebih dahulu sebelum membuat keputusan berkaitan penamatan lesen premis perjudian termasuk ejen nombor ramalan, kata Menteri Besar Perlis Shukri Ramli.

Justeru, Shukri meminta pihaknya diberi peluang untuk mengkaji sebelum membuat sebarang keputusan membabitkan perkara itu.

“Kita akan terus berbincang dengan pelbagai pihak dan memastikan apa langkah untuk selepas ini (terhadap pembatalan lesen premis perjudian).“Jadi, saya tak mahu menyatakan sebarang pandangan A atau B dahulu terhadap perkara ini kerana kami perlu putuskan secara kolektif,” katanya menurut Harian Metro.

Shukri berkata, buat masa ini pihaknya akan melihat dan mendapat pandangan daripada semua pihak sebelum membuat keputusan.

Sebelum ini, negeri bawah pentadbiran Perikatan Nasional (PN) terutama PAS di Kelantan, Terengganu dan Kedah sudah menamatkan semua lesen perjudian dan kelab persatuan (judi) di negeri berkenaan.

Malah, tindakan sama turut didesak kepada kerajaan Perlis selepas PN berjaya membentuk kerajaan di negeri itu apabila memenangi 14 daripada 15 kerusi DUN pada PRU15 lalu.Sebelum itu juga, kerajaan Kedah sudah menetapkan tidak lagi menyambung lesen perjudian di negeri itu dan akan ditamatkan pada 31 Dis ini. FMT

MB Perlis mahu kaji dulu berkait tamat lesen judi


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Terima kasih Annuar bongkar Muhyiddin beri duit pada UMNO

Raba payu dara sepupu isteri, lelaki didakwa

Wan Fayhsal buat laporan polis terhadap Anwar

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker