Nurul Nazihah yang retung dalam kemalangan baru pulang umrah seminggu

PETALING JAYA – Wanita yang maut dalam kenderaan akibat kemalangan di Lebuh Raya Utara-Selatan dekat Sedenak semalam baru pulang mengerjakan umrah baru-baru ini.

Pemilik Facebook Syafiq Shariff yang didakwa rakan mangsa memberitahu, mangsa baru sahaja pulang dari Mekah seminggu lalu.

“Arwah baru sahaja balik umrah seminggu lepas, sebelum arwah pulang umrah, dia ada WhatsApp kami semua minta doa dipermudahkan urusan di sana dan sekiranya ada nak sampaikan doa kat sana (Mekah),” ujarnya.Syafiq Shariff turut berkongsi mangsa sempat memuat naik petikan memohon perlindungan menerusi status WhatsApp sebelum kejadian berkenaan.

“Sebelum dapat tahu arwah meninggal, baru je beberapa jam tengok status arwah memohon agar urusan suaminya dipermudahkan ketika bertemu pelanggan,” tulisnya.

Bapa Allahyarham Nurul Nazihah, Kamalul Arifin ditenangkan saudara maranya yang hadir memberi penghormatan terakhir buat arwah di Kampung Lukut, Kota Tinggi.

Tulisnya lagi, arwah turut menyelitkan ayat ‘cukuplah Allah sebagai tempat diri bagi kami, sebaik-baik pelindung dan sebaik-baiknya penolong kami”.

Difahamkan kali terakhir mangsa berkongsi foto di media sosial pada 28 September dipercayai ketika mereka berangkat ke Mekah.“Saya Nurul Nazihah dan suami, Muhamad Redzuan serta ayah, Kamalul Arifin dan ibu, Saliah dengan rasa penuh kesyukuran di atas kebesaran Sang Pencipta yang Maha Pengasih lagi Maha Mengasihani yang mengizinkan kami untuk menjadi Duyufurrahman (tetamu Allah) bagi menunaikan Ibadah Umrah,” tulis Nurul Nazilah yang merupakan mangsa kemalangan maut itu.

Semalam kemalangan maut yang meruntun hati melibatkan empat buah kenderaan dengan dua maut rentung di tempat kejadian.

Kemalangan melibatkan sebuah lori Isuzu, Proton Wira, Toyota Vios dan Proton Preve.

Mangsa yang maut adalah penumpang Proton Wira, Nurul Nazihah, 28 dan seorang lagi mangsa tidak dikenal pasti.Semalam tular video, suami Nurul Nazihah menangis meraung setelah melihat kenderaan yang dinaiki mereka hangus terbakar ditenteramkan orang ramai.

Kata-kata suami mangsa yang meruntun hati, “Allah Allahuakbar. Yang saya tidak tinggal awak yang…Allah. Sumpah, saya tidak tinggal awak yang”.

 

 Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : cprc@moh.gov.myKongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Akar umbi PAS mahukan MN – KhairuddinAdi Putra, Beto, Syamsul tiada dalam prekuel Mat Kilau

Musim YB salam B40 sudah tiba

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker