King of Nations! Bukan Hanya Di Panggung, Filem Mat Kilau Luaskan Legasi Ke Permainan Online Pula

King of Nations! Bukan Hanya Di Panggung, Filem Mat Kilau Luaskan Legasi Ke Permainan Online Pula

NAMA Mat Kilau sememangnya tidak asing lagi dalam catatan sejarah negara kita.

Ketokohan pahlawan Melayu itu begitu memberi impak sehinggakan kisahnya diabadikan menerusi filem yang mendapat sambutan hangat baru-baru ini.

Tidak hanya diabadikan di layar perak, kini VNG Games mengumumkan wira legenda Mat Kilau memasuki dunia alam maya dan mengembangkan legasinya pada permainan mudah alih, King of Nations!Bersempena semangat bulan kemerdekaan ini, watak Mat Kilau kini telah ditambah ke dalam permainan sebagai watak yang boleh dimainkan untuk menggalakkan rasa bangga dan patriotisme dalam kalangan pemain Malaysia!

Ia adalah penambahan baharu yang istimewa di mana King Of Nations mencipta sejarah sebagai permainan pertama di dunia yang pernah memasukkan Mat Kilau dalam permainannya!

Pelakon utama filem Mat Kilau, Dato’ Adi Putra Dan Fattah Amin dipilih untuk mencuba permainan mudah alih terkini keluaran VNG Games.

Sebagai usaha untuk menyemai nilai kebanggaan negara terhadap adat budaya, King of Nations turut memakai hiasan kepala tradisional yang dipanggil ‘tengkolok’ dan senjata tradisional seperti keris Melayu untuk memaparkan lambang keberanian dan patriotisme sebagai pahlawan Melayu di era penjajahan.Pemain boleh menyelami dunia King Of Nations dan bertempur melawan wira tamadun lain, samada dari Timur atau Barat, dan menulis semula sejarah perang terbesar dunia dan meninggalkan jejak mereka.

Lakonan yang mantap dan semangat juang dalam filem Mat Kilau membuatkan dua pelakon utamanya, Dato’ Adi Putra Dan Fattah Amin dipilih untuk mencuba permainan mudah alih terkini keluaran VNG Games.

King of Nations kini tersedia di Google Play & App Store.

Untuk maklumat lanjut, layari https://kon.vnggames.com/King of Nations! Bukan Hanya Di Panggung, Filem Mat Kilau Luaskan Legasi Ke Permainan Online Pula

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Tak sempat ‘sedap’, polis tahan pengantin ketika majlis berlangsung

Lelaki pengsan akibat putus cinta [VIDEO]

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker