Rider Tersangkut Semasa Tunjuk ‘Kung-Fu’ Di Hadapan Orang Ramai (Video)

Rider Tersangkut Semasa Tunjuk ‘Kung-Fu’ Di Hadapan Orang Ramai (Video)

Sewaktu menunggu lampu isyarat merah, kita pasti ternampak pelbagai ‘aksi’ yang dibuat oleh pengguna jalan raya lain sehingga membuat kita kelu selepas melihatnya, sama seperti seorang pengguna TikTok ini.

Baru-baru ini ketika @icelatte_1 sedang menunggu lampu isyarat merah, dia ternampak seorang rider penghantar makanan turun daripada motosikalnya untuk mengemas beg carrier di belakangnya.

Lalu rider itu kelihatan membuka ‘kuda-kuda’ sebelum melibas kaki kanannya secara ‘back-kick‘ untuk menaiki semula motosikalnya, bagaimanapun kakinya tidak sampai dan tersangkut pada bahagian hadapan motosikal.Sejurus itu dia mengurut kaki dan segera menaiki motosikal seperti biasa. Bak kata orang dahulu — sakit dapat, malu pun dapat selepas skil ‘kung-fu’ untuk menaiki motosikal tidak menjadi dan diperhatikan oleh pengguna jalan raya lain.

Ramai pengguna TikTok lain menyatakan mereka tidak dapat menahan daripada ketawa selepas menonton video pendek itu. Walaupun tiada sebarang dialog atau bunyi tambahan, aksi rider itu sudah cukup mencuit hati bagi sesiapa yang melihatnya.

Jika ‘abang rider kung-fu’ menonton semula video ini, semoga ia menjadi salah satu kenangan manis buatnya semasa dia menjalankan tugas menghantar makanan kepada pelanggan. Vc

Rider Tersangkut Semasa Tunjuk ‘Kung-Fu’ Di Hadapan Orang Ramai (Video)
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Kapal Layar Mewah Milik Siapa Bernilai RM200 Juta? [VIDEO]

Tembelang Pengkid ‘Mohd Syahid’ Pecah

Ahli Parlimen Bersatu sedar tiada peluang untuk menang

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker