Ahmad Maslan ! Jangan Rasa Besar Sangat – HamzahAhmad Maslan ! Jangan Rasa Besar Sangat – Hamzah

Setiausaha Agung Bersatu, Datuk Seri Hamzah Zainudin menafikan kenyataan yang menyifatkan tindakan Ahli Parlimen Ampang, Datuk Zuraida Kamaruddin yang mengambil keputusan keluar daripada parti menunjukkan bahawa Bersatu lemah.

Sebaliknya Hamzah berkata ketika ini Bersatu merupakan parti yang kuat dan mempunyai wakil dalam barisan Kabinet.

Diminta mengulas kenyataan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan itu, Hamzah menegaskan bahawa keputusan individu yang keluar tidak ada kena mengena dengan parti.

Malah Ahli Parlimen Larut itu meminta agar Ahli Parlimen Pontian berkenaan untuk tidak cuba membuat kenyataan yang bersifat ‘mengadu domba’ atau bercakap besar.

“Jangan cuba nak mengadu domba kerana Yang Amat Berhormat menjadi perdana menteri. Itu kedudukan jumlah yang ada dengan beliau, hanya sedikit saja.
“Yang lain-lain itu daripada parti-parti lain. Saya nak mengingatkan kepada Ahmad Maslan, jangan rasa besar sangat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita pada majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Pas di Stadium Indera Mulia Ipoh pada Sabtu.

Pada Jumaat, Ahmad Maslan dilaporkan menyifatkan tindakan Zuraida meninggalkan Bersatu dan menyertai Parti Bangsa Malaysia (PBM), menunjukkan parti di bawah pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin itu semakin lemah.

Selain itu beliau berkata Rang Undang-undang Antilompat Parti perlu dibentangkan di Parlimen pada Julai ini biarpun tiada Sidang Dewan Khas.

Pada Khamis, Zuraida mengumumkan meletak jawatan sebagai Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi selepas melompat parti daripada Bersatu ke PBM.-AA
Ahmad Maslan ! Jangan Rasa Besar Sangat – Hamzah

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]
Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Mahkamah dimaklumkan Adun Gombak Setia minta izin bila mahu ‘main’

Jawatan MP Ampang Zuraida Sebagai MPT Bersatu Tergugur Serta-Merta – HamzahLeave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: