Pergaduhan di kelab malam ragut 18 nyawa, 11 ditahan

Pergaduhan di kelab malam ragut 18 nyawa, 11 ditahan

Polis menahan 11 individu selepas kes pergaduhan yang meragut 18 nyawa di sebuah kelab malam di wilayah paling timur di Indonesia.

Pergaduhan itu berlaku Selasa lalu di Sorong, Papua Barat, menyebabkan 18 terbunuh, kebanyakannya akibat terperangkap dalam kebakaran di kelab malam Double O.

Sebelum ini, Polis Nasional Indonesia memaklumkan 19 individu maut dalam kes itu, namun kemudian diperbetulkan susulan ‘perkembangan terkini di lapangan’.Ketua Polis Papua Barat, Tornagogo Sihombing, mengesahkan penahanan 11 individu itu, dengan dua daripadanya dipercayai menikam seorang mangsa manakala tujuh lagi suspek diburu.

Sembilan lagi yang ditahan dipercayai memulakan kebakaran yang meragut nyawa pengunjung dan pekerja kelab malam itu, termasuk seorang DJ jemputan dan anggota kumpulan nyanyian.

Menurut polis, tragedi Selasa lalu adalah sebahagian daripada pergaduhan berterusan antara dua kumpulan etnik dan kejadian terbaru itu berlaku akibat salah faham.

Suasana bertukar tegang apabila individu yang bergaduh mula menggunakan senjata seperti parang, panah dan bom botol Molotov.Pihak berkuasa kemudian memanggil pemimpin kedua-dua kumpulan etnik itu untuk menenangkan keadaan dan meminta mereka menyerahkan suspek. BH

Pergaduhan di kelab malam ragut 18 nyawa, 11 ditahan


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a
Netizen Tells Mahadi: “Next Time You Can Record Heliza Helping You With Your Undies”

Bumbung pakir Pasaraya Giant diterbangkan ribut [VIDEO]

Objek berputar menyeramkan di Bima Sakti (Milky Way) dikesan saintis

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker