Shilpa Shetty bebas daripada pertuduhan laku aksi lucah bersama Richard Gere

Shilpa Shetty bebas daripada pertuduhan laku aksi lucah bersama Richard Gere

NEW DELHI – Mahkamah India akhirnya membebaskan Shilpa Shetty daripada tuduhan melakukan kelucahan 15 tahun lalu selepas bintang Bollywood itu dicium di atas pentas oleh pelakon Richard Gere.

Rakaman pada tahun 2007 menunjukkan bintang Hollywood itu secara spontan mencium tangan Shetty sebelum memeluk dan mencium pipi Shetty semasa acara kesedaran Aids di New Delhi.

Pertuduhan itu baru sahaja diputuskan “tidak berasas”, dengan mahkamah mengatakan dia menjadi mangsa pada keadaan yang tidak diingini.Insiden ciuman itu mencetuskan bantahan oleh kumpulan radikal Hindu yang menganggapnya sebagai penghinaan terhadap nilai-nilai India.

Bercium di khalayak ramai dianggap oleh sesetengah orang di India sebagai tabu.

Gere kemudian memohon maaf sambil mempertahankan tindakannya itu bagi menunjukkan ciuman adalah tindakan selamat yang tidak boleh membawa kepada penularan HIV.

Waran tangkap yang dikeluarkan terhadap Gere berhubung insiden itu telah dibatalkan oleh Mahkamah Agung India tidak lama kemudian dengan menolak dakwaan terhadap selebriti itu sebagai “publisiti murahan”.Tetapi baru minggu lepas pertuduhan terhadap Shetty untuk insiden yang sama telah ditolak di Mumbai.

Pasukan undang-undang bintang Bollywood itu berhujah adalah tidak adil bagi Shetty dianggap sebagai “pelaku” kerana tidak cukup membantah terhadap ciuman itu pada masa itu.

Setakat ini Shetty belum mengeluarkan sebarang kenyataan. – The Guardian

Shilpa Shetty bebas daripada pertuduhan laku aksi lucah bersama Richard Gere
Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Netizen Tells Mahadi: “Next Time You Can Record Heliza Helping You With Your Undies”

Ini pendedahan sebenar Lee Jii Zia

PRN Johor: Muhyiddin takut tewas pada UMNO di Bukit Gambir

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker