PRN Johor: Polis Johor sentiasa siap siaga dengan SOP lebih ketat

Kamarul Zaman (duduk dua kanan) mengadakan sembah taklimat persediaan dan keselamatan menjelang PRN Johor kepada Sultan Ibrahim di Istana Flinstones, Mersing hari ini. Foto kredit ROYAL PRESS OFFICE

JOHOR BAHRU – Polis Johor sedia memastikan kepatuhan terhadap Prosedur Operasi Standard (SOP) dan garis panduan berhubung pelaksanaan Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor dalam usaha mengekang penularan wabak Covid-19 di negeri ini.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, SOP belek bagaimanapun hanya akan diketahui selepas diumumkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Katanya, SOP lebih ketat telah disyorkan dengan mengambil kira kemunculan varian baharu Covid-19 iaitu Omicron.

“Sudah pasti SOP yang sedikit ketat kita akan laksanakan tetapi kita perlu tunggu dahulu keputusan dibuat oleh MKN sebelum kita melaksanakannya.“Bagaimanapun kami di Polis Kontinjen Johor telah bersedia,” katanya ketika dihubungi pemberita, di sini hari ini.

Terdahulu, Kamarul Zaman mengadakan sembah taklimat persediaan dan keselamatan menjelang PRN kepada Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Islandar di Istana Flinstones, Mersing hari ini

PRN Johor: Polis Johor sentiasa siap siaga dengan SOP lebih ketat


Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET


PRN Johor: SPR buat mesyuarat khas 9 Feb ini

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker