Cabar diri, tidur dalam buaian tergantung setinggi 21 meterAriana dan Sam membuat keputusan untuk bermalam di atas buaian yang digantung bagi menikmati pemandangan indah. – Sam Simons/Caters News

SYDNEY – Dua beradik yang sedang mengembara di bahagian pantai selatan New South Wales, Australia mencabar keberanian diri dengan bermalam di atas buaian yang digantung antara dua tebing pada ketinggian 21 meter (m) di udara, lapor portal berita MailOnline semalam.

Ariana Simons, 23, dan adiknya, Ariana Simons, 19, menemui tebing tersebut ketika sedang mengembara bersama keluarga ketika cuti musim panas.

Mereka membuat keputusan untuk bermalam di atas buaian yang digantung bagi menikmati pemandangan indah.

“Saya sering mengimpikan untuk melakukan perkara ini selama bertahun-tahun lamanya. Saya hanya perlu mencari tebing yang mempunyai bentuk yang tepat (bagi memasang buaian), dan apabila menemui lokasi ini, kami tidak melepaskan peluang tersebut,” kata Sam.

Tambahnya, aktiviti tersebut amat menarik kerana mereka boleh melihat matahari terbit dari bahagian atas lembah dengan ditemani bunyi-bunyian burung dan angin.
“Ia merupakan tidur paling indah dalam hidup saya,” ujarnya. – AGENSI

Cabar diri, tidur dalam buaian tergantung setinggi 21 meter

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Patung Firaun Amenhotep III Ditemui Adalah Datuk Kepada Firaun TutankhamunLeave a Reply

Your email address will not be published.