Sayap UMNO, agensi digerakkan bantu mangsa

Sebaran :

Sayap UMNO, agensi digerakkan bantu mangsa

Pemuda UMNO Malaysia sudah menggerakkan ahlinya menyampaikan bantuan kepada mangsa banjir.

UMNO mengharapkan agar jentera dan agensi kerajaan Pusat serta negeri digerakkan ke tahap maksima bagi membantu mangsa banjir.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan berkata, Skuad Sabil, Skuad Sayang, UMNO Bahagian, UMNO Cawangan empat peringkat Wanita, Pemuda, Puteri di seluruh negara juga perlu segera membantu untuk perpindahan mangsa banjir.Selain itu menurut, tugas sukarela di Pusat Pemindahan Sementara (PPS) dan membersihkan rumah-rumah mangsa juga perlu diberikan perhatian.

“Ketika rakyat susah dan menghadapi bencana, jentera UMNO semua peringkat wajar bersama di barisan hadapan untuk saling menghulurkan bantuan sedaya yang boleh dan merentasi fahaman politik.

“Bagi pihak Presiden UMNO dan seluruh kepimpinan, dirakamkan setinggi penghargaan atas kerjasama yang anda berikan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Malah beliau turut memohon agar bersama-sama mendoakan agar banjir di kawasan terjejas di seluruh negara segera pulih dan rakyat boleh kembali ke kediaman masing-masing dengan keadaan yang sihat dan selamat.Sayap UMNO, agensi digerakkan bantu mangsa


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU</a


Kolam tahi pun cantik di Kedah (Video)

‘Bonggol maut menuju ke alam barzakh’ [VIDEO]


Sebaran :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *