Chanel ‘Koyak’ Dengan Pengguna TikTok Selepas Kalendar Berharga RM3,490 Dikecam

Chanel ‘Koyak’ Dengan Pengguna TikTok Selepas Kalendar Berharga RM3,490 Dikecam

Kalendar Advent ialah kalendar khas yang digunakan untuk mengira atau merayakan hari-hari dalam jangkaan Krismas. Ia biasa dihasilkan setiap tahun setiap kali bulan Disember menjelma.

Chanel merupakan antara jenama yang tidak melepaskan peluang untuk menghasilkan kalendar Advent ini. Versi mereka adalah sangat mewah; berharga USD825 (+-RM3,490) dan berbentuk botol minyak wangi ikonik mereka Chanel N°5.Seorang pengguna TikTok, Elise Harmon telah membeli kalendar berkenaan walaupun harganya mahal. “Adakah saya gila? Mungkin ya dan jom lihat apa yang ada dalam kalendar ini sama ada ia berbaloi dengan harganya,” kata Elise. Terangnya dalam video TikTok, kalendar berkenaan sangat cantik secara luaran tetapi terkejut dengan item yang diterimya.


SEMUA ITEM YANG BAKAL ANDA TERIMA DALAM KALENDAR ADVENT CHANEL

Dalam setiap kotak kecik yang terkandung dalam kalendar berkenaan terkandung produk novelty daripada Chanel. Cuma bagi Elise, barangan yang diterimanya langsung tidak berbaloi dengan harga yang dibayarnya. “Kamu serius Chanel? Anda cuma bagi stiker dalam kotak ini? Nasib baik kotak nombor ini (5) kandungannya minyak wangi Chanel N°5,” katanya.

Penonton video beliau kemudiannya mahu Elise berkongsi kandungan semua kotak kecil yang diterimanya. Ada item yang boleh diterima antaranya lipstik dan pewarna kuku. Namun item seperti beg kecil untuk meletak stiker dan pelekat tatu sementara adalah antara item yang bagi warga TikTok adalah satu jenaka bagi mereka.Mengeruhkan lagi keadaan, Elise berkata selepas beliau berkongsikan video berkenaan, beliau telah di block oleh akaun rasmi Chanel.

Setakat carian kami, akaun rasmi Chanel tidak lagi dijumpai di TikTok dan warga TikTok ‘berpindah’ ke Instagram Chanel untuk meninggalkan komen mereka di sana.

Walaupun dikritik hebat, kalendar Advent ini telah pun habis terjual kepada peminat tegar Chanel. Adakah anda sanggup bayar harga setinggi ini untuk ‘produk biasa’ demi jenama?

[videopress o8ml7Bo7]

Chanel ‘Koyak’ Dengan Pengguna TikTok Selepas Kalendar Berharga RM3,490 Dikecam
Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU

Gelagat Sekumpulan Lelaki Keluarkan Mayat Rakan Dari Keranda Untuk Dibawa Berjalan [VIDEO]

Try It! This Tunnel Leads You On A Hike With A Scenic View Of Malaysia’s Tallest Highway [VIDEO]Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker