Siapa kata UMNO lambat buat keputusan?

Sebaran :

Siapa kata UMNO lambat buat keputusan?

MELAKA: Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan berkata, parti itu belum terlewat untuk memuktamadkan soal calon dan kerjasama dengan parti lain bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, 20 November ini.

Beliau menegaskan, secara keseluruhannya UMNO sudah membuat persiapan awal dari segi jentera pilihan raya yang digerakkan sejak bulan lalu.

Tegasnya, kini UMNO negeri hanya menunggu keputusan Majlis Tertinggi (MT) untuk menentukan status kerjasama dengan mana-mana pihak.“Tidak timbul persoalan lambat atau cepat kerana ini adalah tactical move. Apa yang pasti soal kerjasama dengan mana-mana parti akan diputuskan Khamis ini. Soal calon pula tidak dibincangkan pada hari tersebut.

“Hanya dua perkara ini yang belum kita muktamadkan. Cuma daripada segi persiapan keseluruhan jentera pula, sudah digerakkan sejak bulan lepas. Baik di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN), bahagian dan pusat daerah mengundi (PDM) semua sudah siap sedia,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas meninjau persiapan Bilik Gerakan Barisan Nasional (BN) PDM Bukit Terendak, Sungai Udang, di sini hari ini.

Yang turut hadir Ketua UMNO Bahagian Tangga Batu, Datuk Seri Mohamad Ali Mohamad.Mengulas mengenai calon UMNO pula, Ahmad berkata, perkara tersebut tidak dibincangkan Khamis ini, sebaliknya senarai itu dimuktamadkan sebelum hari penamaan calon pada 8 November.

Menurutnya lagi, melihat kepada persiapan yang dilakukan di peringkat bahagian, DUN dan PDM, beliau optimis BN tidak menghadapi masalah untuk menang di Melaka semula.

“Apabila kita masuk PRN atau pilihan raya umum, memang hasrat kita untuk menang. Justeru, kita mesti ada keyakinan untuk ke arah itu, kita tidak boleh riak dan takabur,” jelasnya. Utusan

Siapa kata UMNO lambat buat keputusan?
Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Tujuan PPBM ditubuhkan hanya untuk bunuh UMNO – Tok Mat


Sebaran :

Leave a Reply