Sultan Johor Rasa Bangga Kejayaan Dua Anak Johor Tempa Nama Di Persada Antarabangsa — MYKMU.NET

Sultan Johor Rasa Bangga Kejayaan Dua Anak Johor Tempa Nama Di Persada Antarabangsa

Sebaran :

Sultan Johor Rasa Bangga Kejayaan Dua Anak Johor Tempa Nama Di Persada Antarabangsa

Sultan Johor Sultan Ibrahim Iskandar menzahirkan rasa bangga dengan kejayaan dua anak kelahiran negeri tersebut iaitu penyanyi dan penulis lirik Gin Lee serta pelawak yang juga pelakon Ronny Chieng kerana menempa nama di persada antarabangsa.

“Terima kasih kerana mengharumkan nama Johor. Saya percaya Johor mempunyai banyak bakat terpendam yang masih belum dicungkil.

“Jadikan kejayaan mereka sebagai contoh dan inspirasi kepada rakyat Johor. Saya berharap mereka terus kekal meletakkan nama Johor di mata dunia,” titah Sultan Ibrahim dalam hantaran di laman Facebook rasmi baginda pada Sabtu.

Baginda bertitah Chieng yang sebelum ini membintangi filem ‘Crazy Rich Asians’ bersama pelakon popular Malaysia, Henry Goulding kini muncul dalam filem keluaran Marvel, ‘Shang Chi and The Legend of The Ten Rings’ yang akan ditayangkan di negara ini pada bulan depan.

“Beliau bermula sebagai pelawak terkenal sejak zaman universiti, di mana Chieng tampil bersama Trevor Noah pada tahun 2013. Kerjayanya diteruskan sebagai wartawan senior di ‘The Daily Show’ yang juga dihoskan oleh Noah.

“Beliau jelas tidak melupakan asal usul apabila menunjukkan pasport Malaysia dan fasih bertutur bahasa Melayu dengan mengatakan ‘Johor Bahru kampung saya. Saya anak Malaysia’ dalam sebuah video promo filem ‘Shang Chi’ sempena Hari Malaysia selain menggunakan perkataan ‘lah’ dan ‘meh’ dalam pertuturan harian,” titah baginda.

Sumber Facebook officialsultanibrahim

Titah baginda, manakala Lee baru-baru ini telah berganding di atas satu pentas bersama penyanyi popular Hong Kong, Jacky Cheung dengan membawakan lagu duet ‘Let the Street Lights Rest When the Sun Rises’ di acara Miss Hong Kong 2021.

“Lee mengeluarkan album sulungnya berjudul ‘One Only’ pada 29 Dis 2009 selepas menjuarai pertandingan menulis lagu ‘Malaysia’s Universal Music’. Dua tahun kemudian, Gin Lee yang berhijrah ke Hong Kong mula dikenali sebagai penyanyi Cantopop selepas menguasai bahasa Kantonis.

“Beliau juga menghasilkan beberapa buah lagu popular dan sebuah album berjudul ‘beGin’. Mewakili Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM), album tersebut juga menjadikan beliau sebagai Penyanyi Wanita Terbaik pada tahun 2020 di acara AIM Chinese Music Awards,” titah baginda.

Sumber: Facebook

Sultan Johor Rasa Bangga Kejayaan Dua Anak Johor Tempa Nama Di Persada Antarabangsa


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Harga emas merudum dipengaruhi sentimen ekonomi AS

Bengang selalu ‘dibandingkan’, cucu bakar rumah


Sebaran :

Leave a Reply

%d bloggers like this: