Najib diserbu Penjawat AwamSebaran :

Najib diserbu Penjawat Awam

 

Najib diserbu Penjawat Awam semasa pergi ke Pejabat Kesihatan Daerah Lembah Pantai.  Dato Seri Najib pergi ke Pusat Kesihatan Daerah berkenaan dengan tujuan untuk membayar membayar kompaun yang di keluarkan kepada beliau kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 di sebuah restoran nasi ayam di Jalan Bukit Bintang yang dikunjunginya pada 19 Mac lalu .

Sebalik dengan tidak di sangka berduyun-duyun Kakitangan Awam Pejabat Kesihatan Daerah Lembah Pantai keluar menyambut kedatangan Beliau. Mereka keluar dari pejabat dan memenuhi koridor melambai lambai dan menjerit.

“BOSSKU  !! BOSSKU !! BOSSKU !!”Najib diserbu Penjawat Awam

Najib didenda kerana tidak merekodkan kehadirannya di Restoran Nasi Ayam Hainan Chee Meng di Bukit Bintang selain tidak membuat pemeriksaan suhu badan ketika memasuki premis berkenaan pada 19 Mac lalu.

Sementara itu, restoran nasi ayam berkenaan didenda kerana gagal memastikan Najib mematuhi SOP.

Kompaun itu dikeluarkan terhadap Yeok Wei Hao yang juga pengurus restoran nasi ayam berkenaan.Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Mohamad Zainal Abdullah berkata, denda itu dikeluarkan berdasarkan keputusan Jabatan Peguam Negara setelah menerima kertas siasatan polis.

Najib diserbu Penjawat Awam


Baca Artikel Menarik

Layari Laman Facebook My KMU NeT
Najib didenda RM3,000, restoran nasi ayam dikompaun RM10,000


Sebaran :


Leave a Reply