Ibu, empat anak lelaki maut dalam kebakaran di Membakut

KOTA KINABALU – Seorang ibu bersama empat anak lelakinya rentung selepas rumah jenis tidak kekal didiami mereka musnah dalam kebakaran di Kampung Binsuluk, Membakut, awal pagi tadi.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, Kamarulzaman Malik Abdullah berkata mangsa dikenali sebagai Aishah Jumat, 58, bersama empat anaknya, Dzulkarnain Othman, 34, Dzulnisham, 27, Rozaini, 26 dan Rosdi, 24.

“Dalam kejadian itu, dua lagi anaknya berusia 29 dan 25 tahun cedera melecur dan dirawat di Hospital Beaufort manakala suami Aishah, Othman Ali, 64, bersama menantunya selamat,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Beliau berkata panggilan kecemasan diterima mengenai kebakaran itu pada jam 2.54 pagi dan sepasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Penyu dikejarkan ke lokasi kebakaran.

“Kebakaran dapat dikawal pada jam 5.50 pagi,” katanya.

Katanya pemeriksaan lanjut menemukan lima mangsa rentung dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut dan punca kebakaran masih dalam siasatan pasukan bomba,” katanya. -Bernama

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker