Tiga anggota Balai Polis Pulau Tikus ditahan

Tiga anggota Balai Polis Pulau Tikus ditahan

Georgetown: Polis Pulau Pinang hari ini mengesahkan penahanan tiga anggotanya yang bertugas di Balai Polis Pulau Tikus bagi membantu siasatan berhubung dakwaan salah laku, Jumaat lalu.

Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Razlam Ab Hamid berkata kes membabitkan tiga anggota polis itu masih dalam siasatan pihaknya.“Dua daripada tiga anggota yang ditahan itu disiasat di bawah Seksyen 29 (1) Akta Kesalahan Kecil, manakala seorang lagi menurut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952, kami masih menjalankan siasatan lanjut,” katanya ketika dihubungi Bernama malam ini.

Terdahulu, tular di laman Telegram laporan berhubung penahanan tiga anggota polis balai itu termasuk seorang daripadanya berpangkat Lans Koperal berumur 29 tahun yang positif dadah.

Beliau berkata dua lagi anggota polis berpangkat koperal berusia 34 dan 35 tahun ditahan kerana pemeriksaan menemukan sejumlah wang RM500 dan RM1,093 di dalam beg masing-masing, namun mereka gagal memberi penjelasan berhubung wang terbabit.

Pemeriksaan terhadap anggota-anggota polis di balai berkenaan dijalankan oleh pasukan daripada Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman. HMTiga anggota Balai Polis Pulau Tikus ditahan

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Video gaduh viral, 2 lelaki bertumbuk di kedai runcit ditahan polisUstaz Kazim cerita kisah Ustaz Don

Telefon bimbit disambar peragut di Pasar Seni berjaya dirakam dashcam kereta [VIDEO]‘Bila bercinta jadi ustaz, putus sibuk hip hop’Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker