Telefon bimbit disambar peragut di Pasar Seni berjaya dirakam dashcam kereta [VIDEO]

Seorang pejalan kaki berdepan detik cemas apabila telefon bimbitnya diragut penunggang motosikal yang muncul secara tiba-tiba di kawasan berhampiran Pasar Seni, Kuala Lumpur.

Menerusi rakaman video berdurasi 34 saat itu, menunjukkan lelaki itu leka menggunakan telefon bimbit di bahu jalan sementara menunggu lampu isyarat pejalan kaki.

Meninjau dari ruangan komen, rata-rata netizen berang dan meminta pihak berkuasa mengambil tindakan tegas insiden tersebut.“Celakanya. Dah macam burung sambar cacing cara dia ragut tu,” komen @ArieSanchezz.

“Tolong wujudkan hukum hudud dan potong tangan peragut ini,” komen @wiraEhsn.

Dalam pada itu, terdapat netizen mendakwa kejadian ragut berkenaan dijadikan sebagai pengajaran kepada orang awam untuk sentiasa berhati-hati dengan persekitaran ketika di luar rumah.

“Pengajarannya, jangan la ‘on calling’ atau main telefon dekat bahu jalan yang senang diragut. Nak main telefon, pastikan jauh sedikit dari bahu jalan,” komen @syfreeze.“Kesian juga, tapi pengajaran untuk renungan kembali tabiat orang ramai hari ini yang terlalu leka bermain telefon bimbit tanpa mengira tempat, serta langsung tak sedar persekitaran,” komen @ipohcmelee. – KOSMO! ONLINE

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETWahai pemandu Mazda CX-5, anda bukan langgar kuman kecil

Ummu Hani cinta pertama Rasulullah s.a.w.?Kelakuan tak senonoh jemaah Haji Indonesia dikritik ramai (Video)

Grand Livina langgar lampu merah sampai tersodok kereta polis [VIDEO]Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker