Tayangan perdana Anwar, The Untold Story malam ini

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dijadualkan menghadiri tayangan perdana filem biopik, Anwar, The Untold Story di Pavilion Kuala Lumpur, malam ini.

Tayangan perdana filem yang memaparkan liku perjuangan tokoh politik itu bakal dihadiri 250 tetamu kehormat lain termasuk menteri, penggiat industri kreatif, selebriti tanah air serta wakil media dari luar negara.

Antaranya termasuk Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil; Pengasas dan Pengerusi DMY Creation selaku pengedar filem, Datuk Mohamed Yusoff; penerbit dan pengarah, Datuk Yusof Haslam; penyanyi merangkap komposer, Datuk M Nasir; serta penulis lirik; Datuk Habsah Hassan.Penghibur nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza pula bakal menyampaikan lagu runut bunyi filem itu berjudul Menjaga Cintamu nukilan Andi Rianto dan liriknya hasil sentuhan Sekar Ayu Asmara.

Filem arahan sutradara Indonesia, Viva Westi ini menggandingkan pelakon, Farid Kamil Zahari yang menggalas watak Anwar, manakala aktres terkenal Indonesia, Acha Septriasa membawa watak Dr Wan Azizah.

Selain Malaysia sebagai lokasi utama, filem Anwar, The Untold Story yang membabitkan kos sebanyak RM10 juta menjalani penggambaran di Indonesia.

Berlatarkan tempoh antara tahun 1993 dan 1998, filem biopik dinantikan ramai itu merungkai perjalanan hidup Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.Diterbitkan Yusrych Global dengan Zukiflee Anwar Haque atau Zunar sebagai penerbit eksekutif, naskhah ini juga mengangkat perjuangan figura dihormati itu menentang gejala rasuah.

Filem Anwar, The Untold Story yang diusahakan pembikinannya sejak 2011 akan ditayangkan di pawagam di seluruh negara bermula 18 Mei ini.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Puteri Sarah dah macam Ira Kazar pulak

Jasmine dedah fantasi sebenarnyaND Lala ajak beraya, Sabtu ini, netizen suruh balik beraya dengan isteri pertamaRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker