Pak Mat Western Viral Tawar Nasi Lemak 90 Sen

Pak Mat Western Viral Tawar Nasi Lemak 90 Sen

Pak Mat Western yang terkenal dengan produk kambing perap ini telah tawarkan menu nasi lemak dengan harga 90 sen je!

Bila pihak kerajaan melancarkan inisiatif Menu Rahmah, Pak Mat Western Cafe cawangan Pulau Pinang juga menyahut sokongan dengan menawarkan menu nasi lemak dengan harga serendah 90 sen.

Tawaran tak masuk akal itu viral sehingga meraih perhatian netizen kerana angka sen tersebut tidak padan dengan saiz hidangan yang mereka sediakan.Menurut Nurina Izz Zayani, Ketua Pegawai Strategi PMW Group berkata, dengan harga 90 sen itu, pengunjung boleh menikmati bahagian nasi yang banyak, separuh biji telur rebus, ikan bilis, dan sambal.

Promosi Sejak Dua Bulan Lalu

Nurina juga mnegatakan bahawa promosi tersebut bukan gimik semata-mata, malah sambutan juga amat mengalakkan dan pelanggan juga datang dari pelbagai kaum.

“Ini antara usaha dan ihsan kami meraikan semua lapisan masyarakat untuk sama-sama menikmati rezeki menerusi nasi lemak. Ia juga lebih kepada cara kami bersedekah dengan berkongsi rezeki menerusi tawaran harga semurah ini.“Lagipun kelompok masyarakat yang datang ke premis makanan kami berbeza latar belakang. Ada golongan pelajar yang mungkin selama ini mengikat perut tumpang gembira dengan tawaran harga itu.

“Ada juga golongan bekerja yang kesempitan atau kekurangan wang masih boleh menikmati menu ini dengan harga bajet. Kita tahu ekonomi sekarang, ada yang tengah bulan sudah sangkut nak bayar itu ini. Uruskan persekolahan anak lagi. Termasuklah golongan seperti ‘rider’ atau penghantar makanan,” katanya.

Ada Set Sarapan RM2

Bukan itu sahaja, kafe ini juga menawarkan set sarapan pagi berharga RM2 yang boleh dinikmati tanpa perlu mengikat perut.Selain nasi lemak promosi ditawarkan, premis itu selama ini menawarkan Nasi Lemak Lamb, Nasi Lemak Chicken Chop dan Nasi Lemak Meatball yang turut menjadi kegemaran.

Pak Mat Western Viral Tawar Nasi Lemak 90 Sen

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Alicia Amin, Dr Farzan sah bercerai selepas dua tahun bersama

Fizz Fairuz kena sembur dengan Along

Kena scam RM1575 untuk screen protector di Petaling Street

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker