Muhammad Faiz umum tanding MKT, mahu bawa suara anak muda

Muhammad Faiz umum tanding MKT, mahu bawa suara anak muda

EXCO Pemuda UMNO, Muhammad Faiz Hashim, menawarkan diri bertanding jawatan Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO pada pemilihan parti kali ini.

Beliau juga mengesahkan akan bertanding jawatan Timbalan Ketua UMNO Indera Mahkota.

Katanya, keputusan itu dibuat kerana menginsafi kekalahan teruk Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) lalu.“UMNO sebagai parti tunjang perlu membawa satu pendekatan baharu dan segar dalam memastikan UMNO kembali pulih dan mendapat kembali sokongan rakyat terutama orang Melayu.

“Jumlah pengundi muda yang kian bertambah dan minat serta kecenderungan berlandaskan zaman serba berteknologi memerlukan parti bergerak seiring dengan arus perubahan zaman dengan pendekatan cara baharu serta kreatif,” katanya menerusi hantaran di Facebook, hari ini.

Sehubungan itu, beliau meminta sokongan supaya pendekatan serta idea berteras teknologi serta suara mewakili anak muda dapat diperjuangkan dalam MKT.

Selain Muhammad Faiz, Ketua UMNO Bahagian Maran, Datuk Seri Shahaniza Shamsuddin sebelum ini memutuskan untuk bertanding jawatan ahli MKT.Shahaniza berkata, beliau membuat keputusan itu selepas membuat pertimbangan dan memikirkan secara mendalam mengenai hala tuju serta masa depan politik UMNO. BH

Muhammad Faiz umum tanding MKT, mahu bawa suara anak muda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETCampak Botol Wiski Dari Balkoni Ke Jalan Raya (Video)

Lelaki ditahan arah kakak ipar hisap kemaluannya

Wanita tanggal pelitup muka terkejut lintah melekat dalam hidung [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker