Malaysia Airlines tawar tambang serendah RM89

Malaysia Airlines tawar tambang serendah RM89

Malaysia Aviation Group (MAG) melalui rangkaian syarikat penerbangan di bawahnya, Malaysia Airlines, Firefly dan MASwings menawarkan tambang istimewa ke semua destinasi dalam Malaysia sehingga 31 Ogos ini.

Malaysia Airlines menawarkan tawaran menarik bermula daripada RM89 sehala ke semua destinasi di Semenanjung Malaysia melalui tambang Economy Lite termasuk elaun bagasi kabin sebanyak tujuh kilogram (kg), snek percuma atau makanan dan minuman serta hiburan dalam penerbangan.

Bagi pelanggan yang ingin menikmati pengalaman perkhidmatan pelancongan premium penuh boleh memilih tambang Kelas Perniagaan yang bermula dari RM429 sehala dan dilengkapi dengan elaun bagasi daftar masuk sebanyak 40kg, dua elaun bagasi kabin sebanyak 7kg setiap satu, pilihan tempat duduk percuma, makanan percuma, keutamaan ketika daftar masuk dan akses ke lounge terkemuka syarikat penerbangan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).“Tambang dari Kuala Lumpur ke Sarawak dan Sabah pula bermula dari RM119 dan RM169 sehala untuk Kelas Ekonomi dan RM799 dan RM899 untuk Kelas Perniagaan.

“Mereka yang ingin melancong antara Sabah dan Sarawak boleh menikmati tambang bermula dari RM99 untuk Kelas Ekonomi atau RM429 untuk Kelas Perniagaan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Selain itu, bagi memastikan ketersambungan yang lancar di dalam negara, syarikat penerbangan bersaudara Firefly dan MASwings juga akan menawarkan tawaran menarik untuk pelancong meneroka lebih banyak destinasi.

Firefly menawarkan tambang dari RM69 hingga RM159 untuk perjalanan segera sehingga 31 Ogos 2023, yang akan dikendalikan oleh pesawat ATR72-500 dan Boeing 737-800.Penerbangan domestik dengan ATR 72-500 dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah turut menawarkan kemudahan yang pelbagai termasuk elaun bagasi percuma sebanyak 20kg dan minuman dalam penerbangan.

Sementara itu, penerbangan domestik yang dikendalikan oleh Boeing 737-800 akan menawarkan tambang daripada RM69 sehala ke destinasi termasuk Kota Kinabalu, Kuching, Langkawi dan Johor Bahru.

Penumpang yang menaiki Boeing 737-800 Firefly akan mempunyai fleksibiliti untuk menyesuaikan penerbangan mereka berdasarkan pilihan termasuk pelbagai pilihan tambahan untuk makanan dalam penerbangan, elaun bagasi dan perlindungan perjalanan.

“Sebagai ahli Travel Safe Alliance Malaysia (TSAM), kumpulan berdedikasi untuk memastikan perjalanan yang selamat dan lancar kepada semua pelanggan dengan mengguna pakai piawaian keselamatan dan kebersihan tertinggi merentas semua titik sentuh hujung ke hujung.“Ini membolehkan perjalanan penumpang dapat dilaksanakan dengan penuh keyakinan,” katanya. BH

Malaysia Airlines tawar tambang serendah RM89

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Februari 2023 paling unik, berlaku 823 tahun sekali

Zalim kalau tak hargainya – Shuib

Aliff akhirnya mengesahkan kontroversinya bersama Sophia Albarakbah

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker