Sanusi beritahu Anwar, jumpa di mahkamah

Sanusi beritahu Anwar, jumpa di mahkamah

Menteri Besar Kedah, Sanusi Md Nor berkata, beliau bercakap mengenai sejarah susulan dakwaannya terhadap Perdana Menteri, Anwar Ibrahim berkaitan “berperwatakan tidak bermoral”.

Beliau turut mengulangi kesediaannya berdepan Anwar di mahkamah.

“Jumpa di mahkamah…kita kisahkan tentang sejarah,” katanya di Facebook malam tadi yang disertakan beberapa gambar dokumen peguamnya.Beliau berkata demikian selepas Anwar memfailkan saman fitnah dan menuntut ganti rugi kerana merosakkan reputasinya disebabkan dakwaan itu.

Sanusi didakwa membuat kenyataan itu dalam sebuah ceramah menjelang pilihan raya umum ke-15. Video ucapan itu kemudiannya disiarkan di Facebook.

Dalam pernyataan tuntutannya, Anwar mendakwa Sanusi membayangkan beliau menyalahgunakan kuasa sebagai Ahli Parlimen, penipu, pengkhianat, munafik dan bukan Islam yang baik.

Anwar menerima pengampunan diraja penuh dari Yang di-Pertuan Agong pada 16 Jun 2018 bagi tiga sabitan terhadapnya – iaitu satu tuduhan salah guna kuasa dan dua tuduhan liwat – atas alasan berlakunya “salah laksana keadilan”. FMTSanusi beritahu Anwar, jumpa di mahkamah


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


‘Content’ melampau! Sebagai mentor Raja Viral, Pak Nil kesal

Muhyiddin geram! Tindakan akan diambil kepada bekas Ahli Parlimen Bersatu Sabah

Bersatu akan tetap ‘mati’ di Sabah

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker