Amanah Johor tak puas hati hilang 3 kerusi

#PRU15

Amanah Johor tak puas hati hilang 3 kerusi

Tindakan Pakatan Harapan (PH) menyerahkan kerusi Parlimen Tanjung Piai kepada Muda mencetuskan ketidakpuasan hati dalam kalangan ahli, kata AJK Amanah Johor Mazlan Aliman.

Beliau berkata, sebelum ini kerusi DUN Puteri Wangsa dan Ayer Hitam turut diberikan kepada Muda dan DAP.“Meskipun penegasan telah diberikan kepada pimpinan khususnya presiden dan timbalan presiden Amanah, ia gagal dipertahankan.

“Kerusi pinjam di Parlimen Ayer Hitam pun gagal diambil semula. Nampaknya, ia menjadi milik DAP buat selama lamanya,” katanya dalam kenyataan.

Mazlan berkata, dalam parti komponen PH, kepimpinan Amanah dilihat lemah dalam menangani rundingan kerusi yang menimbulkan rasa tidak puas hati ahli dan penyokong parti.

“Sementara hari penamaan calon 5 Nov masih berbaki beberapa hari lagi, keputusan di Parlimen Tanjung Piai mesti dirunding semula. Kembalikan kepada Amanah seperti diputuskan sebelum ini,” katanya.Katanya, Amanah mesti dilihat mengurus emosi dan moral ahli parti yang cukup terkesan dengan situasi penuh kontroversi itu.

“Barang diingat mandat kepimpinan diperoleh daripada ahli parti yang menjadi perwakilan dalam pemilihan. Bahkan, mereka yang bertungkus lumus dan berkorban apa sahaja bagi memenangkan parti setiap kali pilihan raya.

“Saya amat sedih dengan episod ini meskipun kita sentiasa merai dan menghargai rakan rakan DAP, PKR dan Muda,” katanya. FMT

Amanah Johor tak puas hati hilang 3 kerusi
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Halloween di Arab Saudi petanda bencana umat akhir zamanApa yang perlu diketahui tentang tragedi Halloween Itaewon?

Seluar tertanggal atas pentas bukan punca Tom tersingkir dari GV9Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker